Ongeveer 80% van de Artifact-spelers is er al weer klaar mee

artifact_reveal_screen_3Valve heeft een nieuwe game uitgebracht. Wellicht heeft u deze gemist. Niet erg. Want niemand lijkt de game te missen, ook niet als men die wel heeft gespeeld. Artifact, voor als u het niet wist, is een CCG. Collectable Card Game. In vergelijk zou u kunnen zeggen dat het net zoiets is als Hearthstone of Magic: The Gathering, maar wel met een andere opzet. Het brengt dus iets nieuws, maar er zit een groot probleem aan voor veel spelers. En dat is dat de beste kaart in Artifact, uw creditcard is. Als u echt mee wil doen op een hoog niveau kost u dat nogal wat knaken. En dat is te zien.

Een dag na de release speelde een hoop mensen deze game. De piek lag op 60.740 spelers. Best redelijk natuurlijk. Maar nu, na twee weken, is dat gezakt naar 11.596 spelers. En dat is pijnlijk. Daar kan je niets mee. Waarschijnlijk zit mensen die er toch iets meer geld tegenaan hebben gegooid en dus nog wat value willen halen uit hun aankoop, maar het wordt voor Valve een hele klus om dit nog om te draaien. Op Twitch kijken er op dit moment 55.000 mensen naar Hearthstone en nog geen 2400 naar Artifact. Farming Simulator 19 heeft nog meer kijkers. Dat geeft wel aan hoe populair de game is.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!