Red Dead Redemption 2 is niet op de Switch, door tijdgebrek

nintendo switch logoAls u Red Dead Redemption 2 heeft gespeeld, of er beelden van heeft gezien, dan weet u dat dit een game is die behoorlijk de kracht uit de PS4 en Xbox One drukt. Waarschijnlijk tegen het kunnen van de consoles aan. Het idee dat dit ook zou draaien op de Switch lijkt dan ook niet zo geloofwaardig. Of men moet de game terugbrengen naar PS3-kwaliteit. Maar wie wil dat nog. Toch is het volgens Nintendo frontman van de USA’s Reggie Fils-Aime niet de Switch die het tegen heeft gehouden, of Nintendo zelf, maar tijd. Want de Switch zou de game zeker kunnen draaien.

We’d love for it to be [on Switch]. But again – and this is where there needs to be an understanding of just the development process – Red Dead has been in development for years, time that predated any communication of Nintendo Switch. So, from the developer’s mentality, they need to move forward and finish the game they’ve been working on and then be in a position to look at other opportunities.

Any game from a key third-party that’s coming out now, typically that development started well before any conversations about Nintendo Switch. What happens moving forward? We’ll see. But that’s how you wind up with a situation with Red Dead not being available on our platform.

Dat games van deze generatie kunnen draaien op de Switch is wel gebleken. Games als DOOM en Wolfenstein 2 draaien prima op de Switch. Maar wel met wat concessies. Geen 60 frames per seconde bijvoorbeeld. Wat er van de Red Dead Redemption 2 kaas moet worden afgeschaafd om deze te laten draaien op de Switch zullen we nooit weten. Want de kans dat het gaat gebeuren is nul. PC eerst!

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!