Sony steekt middelvinger op naar E3 2019

Schitteren in afwezigheid. Dat is wat Sony zal doen tijdens de E3 2019. De PlayStationfabriek blijft namelijk lekker thuis. Geen persconferentie en geen aanwezigheid meer op de vloer. Of het permanent is of enkel voor 2019 weten we niet, maar volgend jaar zijn ze er in ieder geval niet meer bij. Men zal ook niet, zoals EA doet, ergens op een andere plek een evenement hounden. Dus geen PSX Summer Edition in het weekend ervoor of erna.

“As the industry evolves, Sony Interactive Entertainment continues to look for inventive opportunities to engage the community. PlayStation fans mean the world to us and we always want to innovate, think differently and experiment with new ways to delight gamers. As a result, we have decided not to participate in E3 in 2019. We are exploring new and familiar ways to engage our community in 2019 and can’t wait to share our plans with you.

sony paris game week persconferentie

EA was afgelopen jaar ook niet aanwezig op de beursvloer. Er waren wel games te spelen van EA als deze bij andere partijen getoond werden, maar zelf was men niet aanwezig. Microsoft had wel een eigen podium, maar hield haar persconferentie in een ander theater dan gebruikelijk. De interesse lijkt terug te lopen voor de grote namen. Nintendo is al tijden gestopt met het geven een persco, maar is nog wel present op de vloer.

Wat Sony nu wel gaat doen, of men in juli de PS5 gaat aankondigen in een los event en daarom geen nut ziet in de E3 2019; allemaal nog gissen. Maar dat men niet aanwezig is, dat is duidelijk.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!