Brandstof PS4 is Call of Duty en FIFA

ps4 proFanboys van Sony schreeuwen altijd dat de PS4 betere exclusieve titels heeft in vergelijking tot Microsoft. Zit zeker iets in. Kijkende naar de Game Awards 2018; Forza Horizon 4 of Sea of Thieves staat niet in het lijstje van de Game of the Year. Spider-Man en God of War wel. U zou dus kunnen zeggen dat Sony beter exclusieve titels heeft. Maar de brandstof van de console ligt niet bij deze exclusieve titels.

Sony heeft ter ere van het vijfjarig bestaan van de console een opsomming gegeven van een aantal statistieken. Leuk om eens doorheen te kijken en daarna weer te vergeten. De console zelf is 86,1 miljoen keer verkocht. En dat is netjes. Zeker omdat er toch een gevoel was voordat de Xbox One en PS4 uitkwamen dat consolegaming zou gaan afnemen. De best verkochte games zijn twee Call of Duty’s, twee FIFA’s en GTAV. Niet God of War dus. Geen Killzone of Driveclub. Opvallend? Wellicht niet. Call of Duty en FIFA zijn nu eenmaal groter in aantrekkingskracht dan Horizon Zero Dawn. Zo werkt het gewoon. Alle statistieken leest u hier onder. En Sony; gefeliciteerd toch.

PlayStation 4 fifth anniversary stats

The numbers

 • Over 86.1 million units sold-in (shipped)
 • Over 777.9 million software units sold-in (shipped)
 • 11 major system updates

Games

Top five best-selling titles (listed alphabetically):

 • Call of Duty: Black Ops 3
 • Call of Duty: WW2
 • FIFA 17
 • FIFA 18
 • GTA 5

Most popular games on PS4  (listed alphabetically):

 • Call of Duty: Black Ops 3, Season Pass, Zombie Chronicles
 • FIFA 17
 • FIFA 18
 • Fortnite
 • GTA 5

Most downloaded titles on PS4 (listed alphabetically):

 • Call of Duty: Black Ops 3, Season Pass, Zombie Chronicles
 • Destiny 2
 • Dead by Daylight
 • Just Cause 3
 • Mafia 3

Top five DualShock 4 colors ranked:

 1. Black
 2. Blue
 3. Red
 4. White
 5. Camo

Rarest PlayStation 4 model

 • PS4 Pro 500 million limited edition

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!