Omdat u ze koopt, zijn ze er: loot boxes

loot boxesDat er vandaag de dag nog steeds loot boxes en andere microtransacties in games aanwezig zijn komt, omdat u ze blijft kopen. Wij willen niet wijzen met het vingertje, maar u doet het zelf. Dat zegt in ieder geval een Ubisoft ontwikkelaar. De reden dat hij deze uitspraak deed kwam doordat gamers alweer piswoest waren om het feit dat er in Trials Rising loot boxes zitten. Ze zijn puur cosmetisch in deze game,maar ze zitten erin om er geld aan uit gegeven wordt. Zo simpel is het: If players simply didn’t buy these crates, they would not be added into games in future.

En ze zitten er tot op de dag van vandaag nog steeds in. De schuldiger zijn de spelers, maar de spelers zijn ook de personen die het hardste roepen. De kans is wel groot dat er een verschil zit in de groepen. De roepende groep is een stuk kleiner dan de kopende groep, dat kunnen we wel aannemen. Soms worden er miljoenen alleen al verdiend met deze micro-aankopen. Maar als niemand het meer zou doen, gaan ze vanzelf weg. En dat gebeurt niet.

As has been pointed out, these loot crates are purely cosmetic. I do appreciate why players feel the way they do about them (not a huge fan myself), however, as it was also pointed out, you can always just not buy them.

Ultimately, they’re intended for players who want something to help them stand out from the crowd when playing online, or even just those who are big fans of the game and want to support us further.

Yes, it means that some players end up spending more on our games than others and that does result in increased profits for us. It also helps us to put more money into new titles and to understand what players look for in their games. If players simply didn’t buy these crates, they would not be added into games in future.

All in all, loot crates / cosmetic items in general have been a huge boon for the Gaming Industry, being a driving factor in the increased popularity of Gaming over the past decade or so.

They aren’t a bad thing if done right.

Als u ze nou voortaan niet meer koopt, dan heb ik er als gamer geen last meer van. Dat lijkt me een prima en zeer eerlijk deal. Deal? Mooi.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!