Diablo Immortal voor mobiel aangekondigd, internet haat het

diablo immortalGisteravond was de opening van Blizzcon 2018. Het jaarlijkse feestje voor iedereen die vuistdiep in Hearthstone, Overwatch en World of Warcraft zit. Maar ook Heroes of the Storm, Starcraft en Diablo horen bij het assortiment. Die laatste had weleens een grote knaller kunnen worden. De verwachtingen voor Diablo waren hoog gespannen. Het eerste vragenpanel dat na de opening op de planning stond was namelijk over Diablo. Doorgaans is die plek gereserveerd voor de grootste onthulling die men heeft. Dus. Diablo. Ondanks dat het overdreven was om te hopen dat men Diablo 4 zou laten zien, was het toch een domper toen Blizzard aankwam met een Diablo voor de telefoon. Daar zit blijkbaar niemand op te wachten. Wij ook niet.

De officiële YouTube-trailer werd dan ook bestormd door haters. Lekker makkelijk op internet, maar toch, als er niemand een goed woordje overheeft voor je product zal het wel niet gewild zijn. Blizzard begon dus ook met het weghalen van reacties. En dat valt op. Wat niet weggehaald kan worden zijn dislikes. Op dit moment zijn er 5700 likes en 166.000 dislikes. Het internet spreekt. Blijkbaar is niet alleen het idee van een mobiele game iets dat tegen de borst stuit, ook de ontwikkelaar. NetEase is de partij die de game maakt. Deze Chinese-partij doet al jaren zaken met Blizzard maar staat ook bekend om haar vreemde praktijken. Diablo Immortal heeft namelijk heel veel weg van een game die NetEase eerder heeft uitgebracht, namelijk Crusaders of Light. Het halve internet beweert nu ook dat Diablo Immortal gewoon een reskin is van Crusaders of Light. En dat komt niet uit de lucht vallen.

Niet alleen lijkt de bovenstaande game behoorlijk op Diablo Immortal, ook ontwikkelaar NetEase is een bekende in de wereld van de reskins. De makers van PUBG hebben de Chinese namaakfabriek al tijden geleden aangeklaagd omdat men een reskin had uitgegeven van PLAYERSUNKNOWN’S BATTLEGROUND. Ze staan er dus om bekend. En zoals gezegd; al is het geen reskin, deze vlek poetst Blizzard niet zo snel meer van haar C.V. af. Dit blijft hangen. Er is nog geen releasedatum voor Diablo Immortal, maar als we Kotaku mogen geloven die de game al heeft gespeeld. Missen we niet zo veel aan deze mobiele game: Diablo Immortal Is A Simplified Diablo—Maybe Too Simplified.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!