[Update] Listige privéberichten crashen PS4’s van spelers

ps4 proUpdate: Sony kent de problemen en werkt aan een oplossing. Wanneer het opgelost is, dat is nog niet bekend, maar men is er mee bezig: “We are aware of the situation and are planning a system software update to resolve this problem”

Er gaan hele smerige privéberichten rond op het PlayStation-netwerk. Duistere figuren sturen u een bericht en alleen al door het te ontvangen, kan uw PS4 crashen. Doordat een bericht in uw notificatie te zien is die oppopt. Afhankelijk van de hoeveelheid tekst die daarin te zien is, is het al voldoende. Er zijn zelfs smeerkezen die tijdens het spelen van een potje Rainbow Six Siege een fake account aanmaken en dan een bericht naar spelers sturen zodat ze teamleden verliezen. Ook zijn er berichten van spelers die de database die op de PS4 staat hebben moeten rebuilden. Kortom, het is ellende. En het ding is, u kunt er bijna niets aan doen. Bijna.

De enige manier om dit te voorkomen is privéberichten zo in te stellen dat u die alleen van uw vrienden kunt ontvangen. En als u ook die niet vertrouwd, van helemaal niemand. Mocht u ellende voor willen zijn, ga dan op uw PS4 naar Settings > Account Management > Privacy Settings > Enter your password > Personal Info | Messaging, and set Messages to either Friends of No One. Dit is de enige manier om er vanaf te komen. Hopelijk is dit gefixt in firmware 6.00. De berichten zien er uit als een ? in een blokje en daarna een hartje. Althans, zo ziet het eruit in de PSN-app op uw telefoon. Maar ze daar snel verwijderen voorkomt niet dat u een notificatie krijgt op uw PS4. Crash. Piep. Plop.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!