Microsoft lijkt Obsidian Entertainment te gaan kopen

obsidianTijdens de E3 2018 liet Microsoft weten vier ontwikkelaars te hebben gekocht. Daar zat onder andere Playground Games bij, de makers van de Forza-reeks, en Ninja Theory. Nu gaan de geruchten dat de volgende ontwikkelaar in aantocht is om zich toe te voegen aan de stal van Microsoft. Obsidian Entertainment zou de gelukkige zijn. De makers van onder andere Fallout: New Vegas, in opdracht van Bethesda uiteraard en de eerste South Park-RPG voor Ubisoft, laten nog niets los. Maar als het verhaal klopt is de deal voor 90% rond is het alleen nog wachten op het “wanneer”.

Obsidian Entertainment is ook de studio achter Pillars of Eternity en staat dus bekend om het maken van RPG’s die redelijk oldskool en hardcore kunnen zijn. Iets dat Microsoft nog niet in haar portefeuille heeft. Het wachten is op een officieel bericht en wellicht al direct een game die men ontwikkeld.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!