Het wordt er niet beter op als u mensen vermoord in Fallout 76

fallout-76-power-armorEen van de grootste kantelpunten voor Fallout 76 is het feit dat spelers elkaar kunnen aanvallen. De wereld van Fallout 76 die u betreedt is er eentje waar ook andere spelers rondlopen. En die kunnen u aanvallen. Uit het niets. Voor mij persoonlijk een kleine zorg, maar iets waar Bethesda wel rekening mee heeft gehouden. Er zit een verschil tussen het gevecht aangaan met elkaar of vermoord worden. Als XXDoggyStyleXX69 u aanvalt maar u schiet niet terug, omdat u er geen zin in heeft, dan wordt u vermoord. De speler die dit heeft gedaan krijgt dan een prijs op zijn of haar hoofd.

Tezamen met die bounty wordt deze moordenaar ook zichtbaar op de map voor iedereen. Hierdoor is het lastig om te ontkomen aan het lot. De prijs wordt betaalt uit de caps-voorraad van de speler zelf. Mocht deze niet toereikend genoeg zijn, krijgt de moordenaar ook nog eens een debuff. Hij of zij zal dan voor twee uur lang bijna geen damage doen als deze op iets of iemand probeert te schieten. Uitloggen heeft geen zin, het gaat echt om in-game tijd. Hiermee hoop Bethesda het leuk te houden voor iedereen.

You lose whatever caps you have, down to zero, and you take a debuff that reduces the amount of damage you do to everything. Both other players and PvE. So you are now far less dangerous to everything as a penalty. For two hours in the game, you’re going to be spitting spitballs at enemies to remind you that you’re a murderer. Remember, we speak about murder as you killing someone who didn’t want to fight and wasn’t interested in engaging, not you fired at me, I fired at you, we both wanted to do this.

It’s specifically to stop people doing this where it’s negative and one-sided. It’s meant to not be fun – you will do far less damage with anything you use for a period of time.

Fallout 76 komt op 14 november uit voor PS4, Xbox One en PC. Als u de game in de pre-order stopt mag u meedoen aan de B.E.T.A. die op 23 oktober begint voor de Xbox One en 30 oktober voor PS4 en PC.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!