[Update] EA pleegt abortus op sociale media kanalen

Update: EA heeft Ronaldo weer teruggeplaatst op de website van de ontwikkelaar. Er is geen reden opgegeven voor het terugplaatsen, maar blijkbaar kon EA niet zomaar alles verwijderen.

Christiano Ronaldo zit in een lastig parketje. De 33-jarige voetballer (Telegraafstijl to the max!) heeft namelijk in 2009 een niet zo vriendelijk neukkie gedaan. Met de dame in kwestie heeft hij destijds afgesproken dat ze het onderling zouden oplossen. Ronaldo betaalde 375.000 dollar aan Kathryn Mayorga en die zou in ruil daarvoor nooit meer iets loslaten over de verkrachting en de zaak zou afgedaan zijn. Dus niet. Want zo werkt het nu eenmaal niet. En dat is terecht of onterecht, wij waren er niet bij. Maar als iemand bedrag X betaalt, dan zal er heus iets aan de hand zijn geweest. Maar goed, het vuurtje is weer gaan branden en nu zit EA met Ronaldo in haar maag. Want die is de coverboy. Net als vorig jaar. En staat en hangt overal. Posters in winkels, de hoesjes in de games en ook in de game zelf is hij nadrukkelijk aanwezig.

We have seen the concerning report that details allegations against Cristiano Ronaldo. We are closely monitoring the situation, as we expect cover athletes and ambassadors to conduct themselves in a manner that is consistent with EA’s values.

Iets dat men makkelijker kan aanpakken zijn de sociale kanalen. En dat heeft men dus ook gedaan. Ronaldo is geaborteerd. Overal is hij weg gepoetst totdat deze zaak opgelost is. De enige manier om het op te lossen is waarschijnlijk toe te geven dat hij het gedaan heeft, en dan verliest hij dus. Maar als hij er tegenin gaat is de kans klein ook dat hij verliest, want dan wordt het nooit opgelost. Wat er ook gebeurt, Ronaldo zien we niet terug op de cover van FIFA 20. Dat is nu al een zekerheid. Hieronder, om het verhaal compleet te maken, de foto van de dame in kwestie.

Ronaldo EA FIFA 19

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!