Sony komt op 3 december met PlayStation Classic

Een PlayStation Mini, zoals de volksmond die zal gaan noemen, wie zag dat aankomen? Sony in ieder geval wel. Op 3 december, zegt de Europeesche website van de ontwikkelaar, komt de PlayStation Classic uit. Voor 99,99 euro krijgt u een stuk kleinere PS1, zonder CD-speler uiteraard, maar wel met 20 games die speelbaar zijn op de console zelf. Daar zitten onder andere Final Fantasy VII bij, Jumping Flash, Wild Arms en Ridge Racer Type 4. Leuke games, zeker, maar die laatste bijvoorbeeld speelt u natuurlijk het liefst met een analoge stick. Maar die zit niet op de controllers. Wat?! Ja, het moet natuurlijk niet te duur worden, dus moet u het doen met enkel een d-pad. Ook zit er zoals gebruikelijk bij dit soort producten, geen voeding bij.

Wat de volledige line up is, dat is nog niet helemaal duidelijk, maar dat later vandaag wel ergens bekendgemaakt worden. Mocht u dus nog iets leuks zoeken voor onder de kerstboom, dan valt deze denk ik af. Want geen analoog, dat is natuurlijk niks. Toch? De PS! mini is een ding. Op naar de volgende “mini”.

playstation classic

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!