Ontwikkelaar Last Guardian werkt aan nieuwe game

the last guardianICO, Shadow of the Colossus en The Last Guardian komen allemaal uit de koker van Fumito Ueda. De beste man heeft over de laatste game, The Last Guardian, ongeveer zevenhonderd jaar gedaan. En nog viel het vies tegen. Maar dat weerhoudt hem er niet van om een nieuwe game te ontwikkelen. De game wordt bekostigd door een indie-fonds dat men heeft in Japan. Maar dat wil niet zeggen dat Ueda werkt aan een kleine game voor bijvoorbeeld de Switch. Maar wat het wel is, dat is ook nog helemaal niet duidelijk. De game is nog in conceptfase, maar er zijn natuurlijk wel wensen en dromen. Zo wil hij de game van dezelfde schaal maken als de eerdere games. En ook als er meer handen nodig zijn, dan komen ze er:

If larger-scale development becomes of interest to us, then I think we will significantly expand our development system and take it to a large-scale development team to make it a big game.

Of wij met z’n alle de dag nog zien dat deze game uitkomt; waarschijnlijk niet. Sowieso is men nog wel een jaar of twee bezig voordat er waarschijnlijk een concept ligt of een eerste indruk kan worden gegeven over wat voor game we het hebben. Maar, ze doen in ieder geval iets. Dat is ook wat waard.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!