Hardcore komt naar de PS4 en PS Vita

Wat u hierboven ziet is oud. Heel oud. En nooit uitgekomen. Het is Project Hardcore. Een game van DICE die in de tijd van de Megadrive en Amiga nog gewoon Digital Illusions heette. Voordat Project Hardcore uit kon komen werd de game geannuleerd. Maar nu heeft een Duits bedrijf genaamd Strictly Limited de game opgepakt en werkt eraan om deze uit te brengen voor de PS4 en PS Vita. De game wordt afgemaakt op “original Sega Mega Drive development hardware” zodat de game ook daar in theorie op zou kunnen draaien. Maar uitkomen, dat doet het helaas niet. De game was voor 99% af, dus het zijn de puntjes op de “i”.

“Project HardCore (working title) is a eurostyle MetroidVania-platformer appealing especially to classic 2D-action-game enthusiasts with its intricate level design and numerous mid- and end-bosses. Vertical-scrolling Shoot ‘Em Up-stages, originally planned to be exclusive to the Sega Mega CD version, will also be integrated into the final version, delivering the most complete experience possible and bringing back memories of games like SWIV for the Commodore Amiga.”

Ergens in 2019 moet de game uitkomen. Als er genoeg mensen zeuren en vragen om een ROM voor de Amiga en Mega Drive, wellicht dat dit er dan ook nog komt.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!