Pre-orders van Battlefield V lijken tegen te vallen

battlefield_5_generic_1-600x338EA maakt zich nog niet zo druk als het gaat om het sterk promoten van Battlefield V. Een trailer deze week in verband met Gamescom, een trailer tijdens de E3 en dat is het wel zo’n beetje. Wellicht komt het nog als de release nadert. Dat kan. Volgens investeringsmaatschappij Cowen Group is dat ook hard nodig. Die melden via de Wall Street Journal dat de pre-orders extreem laag zijn. En dat Battlefield V weleens kan afstormen op het “succes” dat Titanfall 2 had. Die game viel tussen Battlefield en Call of Duty in, en Battlefield V valt tussen Call of Duty en Red Dead Redeption 2 in.

Nu dat aan de hand lijkt te zijn gaan mensen natuurlijk als malle speculeren. Want onlangs ging Patrick Sunderland weg bij EA. De man die twintig jaar lang de grote baas en het gezicht was van EA. Hij werkte voornamelijk vanuit het kantoor van DICE en vertrekt twee maanden voordat de game uitkomt. Of het toeval is, en of Battlefield V dezelfde weg zal bewandelen als Titanfall 2 valt natuurlijk nog te bezien. Wellicht gaat EA nog voor de release, die op 19 oktober is, een groot offensief houden waardoor Battlefield V de best verkochte game van 2018 wordt.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!