Hearthstone’s Boomsday Project is een meer dan prima uitbreiding

Elke drie maanden is het raak. Dan komt Team Hearthstone met een nieuwe uitbreiding voor Blizzards populaire kaartgame. Althans, we weten geen cijfers van het aantal spelers, maar kijkende naar hoeveel legendary spelers er alleen al in Europa zijn, hoeveel mensen er kijken naar toernooien en streams en hoe Blizzard steevast een happening maakt van elke uitbreiding zal men voorlopig nog niet stoppen met het maken van nieuwe expansions. Vorige week lanceerde de Boomsday Project. Een uitbreiding met bekende elementen. Zo is daar Dr. 7 weer, ook wel bekend als Dr. Boom, en ook de mech kaarten zijn terug. Ooit waren ze er al in Goblins vs Gnomes, maar men heeft ze weer van stal gehaald. Met natuurlijk een toevoeging.

Hello, hello, hello

Als u de bovenstaande tekst herkent van een Hearthstone-kaart, dan kan ik u melden dat deze er in dubbele aantallen weer te vinden is. De mechs zijn terug! En met een nieuwe mechanic genaamd "magnetic". En ondanks dat ik niet helemaal wist of dit een mechanic was die goed zou werken, blijkt dat magnetic echt heel erg tof is om mee te spelen. Het smelt twee mechs samen en telt alle statistieken en eigenschappen bij elkaar op. Hierdoor kan een simpele mech met slechts 1 attack toch ineens aanvallen voor 6 attack als deze samengesmolten wordt met een andere mech. Ook als deze 5 attack mech dat solo niet had gekund. Het geeft veel mogelijkheden. En dat is toch wel briljant te noemen. De vraag is echter wel of we het veel terug zullen zien. Maar dat straks.

Naast de mechs zijn er nu ook legendary spells. Eigenlijk zegt het genoeg. Krachtigere spells dus. En daar zitten best toffe dingen tussen. Zo heeft Warlock een 1 mana spell die drie kaarten uit uw deck haalt. Deze kunnen allemaal gespeeld worden, als de mana het toelaat, en elke kaart die u niet speelt gaat in rook op. Maar in een Zoolock, een deck met heel veel kaarten die erg weinig mana per beurt kosten, werkt deze uitstekend. Maar ook The Boomship van de class Warrior is een mooie kaart. Deze zet drie minions uit uw hand op het speelveld. En dat met slechts 9 mana.

Omega kaarten zijn een andere toevoegen. Deze kaarten doen iets extra's als u op 10 mana zit. We moeten eerlijk zijn dat we deze eigenlijk niet terug zien op dit moment. Het kan nog komen. De meta kan per maand veranderen en staat op dit moment nog niet helemaal vast. Maar dit soort kaarten zijn vaak eerder in de game net iets te zwak. Daarom worden ze niet zo veel gebruikt. Sowieso is het nog een beetje zoeken waar deze meta heengaat. Er wordt nog veel geëxperimenteerd en dat maakt het begin van een uitbreiding altijd extra leuk. Er is nog genoeg te ontdekken en er zijn vast nog combinaties van kaarten waar spelers nog niet aan hebben gedacht.

Druidstone blijft sterk

Het meest lastige van een game als Hearthstone is de balans. Dit is iets waar Blizzard waarschijnlijk dagelijks mee bezig is. Ik zou best eens een dagje willen meelopen op de ontwikkelafdeling van de game om te zien wat men zoal de hele dag doet. Op dit moment is men natuurlijk druk bezig met het ontwikkelen van de volgende uitbreiding die in december komt, maar iemand zal vast ook naar bergen met statistieken kijken om te zien wat er op dit moment eigenlijk te overpowered is. Mochten jullie meelezen, Blizzard; het is tijd om Malygos naar het rijk der Hall of Famers te drukken. Al sinds de Mean Streets uitbreiding is Druid de class die eigenlijk altijd net iets te sterk was. En ook nu.

Druid is dus een class die sterk is, maar met de komst van een uitbreiding zijn er ook andere classes die weer aantrekken. Op dit moment kan bijna elke class winnen. Behalve wellicht Priest. Want die doet het niet zo goed. Warrior is sterk, Mage is ook goed te doen en Hunter mag er ook zijn. Wat wel opvalt is dat op het moment van schrijven Rogue toch wel Tier 1 is, met een deck waar geen enkele Boomsday-kaart in zit. En dat moet toch vreemd zijn. Zoals gezegd kan alles nog omdraaien over een week, of een maand. Maar dat Boomsday Project een hele toffe uitbreiding is, is wel duidelijk.

Mijn persoonlijke favoriete kaarten in deze uitbreiding zijn toch wel Boommaster Flark, Blightnozzle Crawler, Giggling Inventor, Myra Springrot en Zilliax. Maar als de meta verandert en andere kaarten meer speeltijd krijgen kan het zomaar omdraaien. In ieder geval is tot aan begin december deze uitbreiding meer dan prima om elke dag zeker een uurtje in de game te steken, wat nieuwe decks te proberen en later deze maand ook nog de nieuwe singleplayer uitbreiding.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!