Succes Monster Hunter World mede door Sony

Monster Hunter WorldOoit, toen Capcom begon met de Monster Hunter-serie, bracht men deze uit op de PS2 en PSP. De PSP-games speelde ondergetekende altijd met plezier en ook toen men de overstap maakte naar de Wii en de Nintendo handhelds heb ik zo nu en dan nog eens wat uurtjes in de games gestopt. Nu, in 2018, heeft men Monster Hunter World uitgebracht. En dat is tot nu toe de best verkochte Monster Hunter-game ooit. De teller tikt de 8 miljoen aan, en dat is behoorlijk. Capcom bedankt Sony hiervoor. Want die hebben met de promotie een hoop gedaan om de game te krijgen waar die nu is.

The risk was mitigated by Sony’s support, and Sony Japan in particular, who felt Monster Hunter coming to home consoles was going to sell some PS4s… and they were right. It was almost a new IP in some markets. Even in some of our more mature European markets, it is still fairly unknown. In my 12 years of being here, the drum has been banged that Monster Hunter could sell easily in the West if it was on the right platform and if it embraced online gaming.

Geen woord aan gelogen, aan de woorden van Capcom Europe COO Stuart Turner. Nu de game deze week uit is gekomen op PC, en de reviews daar ook zeer positief zijn, kan Monster Hunter World misschien nog wel de tien miljoen aantikken. En daar had men voorheen twee of soms wel drie games voor nodig.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!