Hearthstone’s Boomsday expansion komt op 7 augustus

the boomsday projectVreemd. Heel vreemd. Dat is de aankondiging van de volgende uitbreiding van Hearthstone. De naam is The Boomsday Project. En dat is niet vreemd. Maar wel dat men deze met nog geen maand te gaan aankondigt en direct de releasedatum prijsgeeft. Ook de manier waarop is anders dan heel veel andere aankondigingen. Normaal gooide Blizzard er een livestream tegenaan. Deed men het minimaal 1,5 maand of langer van te voren met opbouw. En nu landde er een persbericht in de mailbox, een trailer die niet ineens in het persbericht zat en wat kaarten op Reddit. Maar goed, hij komt The Boomsday Project.

Alles draait in deze uitbreiding om een kaarttype dat we al een tijdje verloren zijn aan Wild: mechs. Ooit waren ze populair in de tijd van Goblins vs Gnomes. Mech Mage bijvoorbeeld was een populair deck maar ook waren mechs veelal te vinden bij Paladins. Of hier en daar in een verloren Shamandeck. En nu, nu komen ze terug. Dr. Boom, beter bekend als Dr. 7, heeft blijkbaar wat tijd gehad om diverse zaken in elkaar te sleutelen en maakt hoogst waarschijnlijk op een manier zijn terugkeer in de game. Maar dan als een soort Mad Scientist. Goed, wat is het, wat kan en welke kaarten zijn er al?

Dit is er nieuw in The Boomsday Project

Er komt voor elke class een Legendary spell. Weinig bijzonders over te vertellen, behalve dat het de eerste Legendary spells zijn die de game krijgt. Natuurlijk is er ook een nieuwe mechanic. Ditmaal is het magnetic. Magnetic wil zeggen dat minions die deze eigenschap hebben kunnen samensmelten. Zo worden hitpoints, attack en andere eigenschappen samengesmolten tot een nieuwe minion. Ook komen er Projects. Dit zijn spells die voor beide spelers iets doen. Maar er schijnen ook scherpe randjes te zitten aan deze spells. Maar dat is verder nog niet duidelijk.

De laatste nieuwe toevoeging zijn de Omega kaarten. Deze kaarten krijgen extra stats, of mogelijkheden, als ze gespeeld worden zodra de speler tien mana heeft. Een voorbeeld is de onderstaande Omega Defender die bij tien mana ineens tien attack extra krijgt. Tot slot komt er een nieuwe hero Mecha-Jaraxxus. Ook zal men weer nieuwe singleplayer content toevoegen die iedereen kan spelen. Deze is vanaf 21 augustus beschikbaar en heet The Puzzle Lab. Pre-orderen kan voor het eerst in twee smaken. Een bundle van €49,99 voor vijftig pakjes en €79,99 voor tachtig pakjes. Zoals gezegd komt de uitbreiding op 7 augustus uit.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!