[E3 2018] Tijd voor Sony’s E3 2018 PS4 persco


De laatste van vandaag, gelukkig. Want na acht uur, met dan nog Sony’s persco in het vooruitzicht is het wel een beetje genoeg. De persconferentie begint om 03:00 en zal voornamelijk inzoomen op The Last of Us 2, Death Stranding, Spider-Man en Days Gone. Maar ongetwijfeld dat er nog meer aan bod komt dan we nu weten. Zo werkt het natuurlijk. Ook deze persconferentie doen we in liveblog vorm. Maar als u gezellig meekijkt wensen wij u, op dit tijdstip, enorm veel plezier en succes om de ogen open te houden.

Sony’s PS4 E3 2018 persconferentie – liveblog

– Sony doet het dit jaar in.. een tent. Maar het is blijkbaar een kerk. Rare locatie. Oh nee, toch een tent.

– We beginnen met muziek. Een man met een banjo. Denk ik. Het duurt nogal en voegt weinig toe, maar dan begint er toch echt een trailer.

– The Last of Us – Part II is de eerste game van de nacht.

– Zoenende dames, dat is wat Naughty Dog ons mee wil geven. Dat moet kunnen natuurlijk, en het voelt niet geforceerd, maar het is wel wat ongewoon. Daarna zien we een keel doorsnijden en stealth. Dat is al beter. Grafisch is het geweldig en de omgevingen bewegen mee, dit ziet er meer dan heel erg prima uit. Of het leuk is, is een tweede. Stealth actie met Ellie, zonder Joel op dit moment. Tegenstanders zijn vooral mensen tot op heden. Lijkt echt om settlements te gaan. De AI mag nog wel verbeteren. Zes tegenstanders en niemand die Ellie ziet kruipen en sluipen. In een winkel.

– Terwijl we wachten op het volgende, krijgen we tijdens het wachten een trailer van Call of Duty: Black Ops IIII.

– Het is een vreemde showcase. Met een desk tussendoor, prietpraatjes… nee, dit is hem niet. God of War krijgt overigens wel New Game+

– Tussendoor een trailer van Destiny 2, maar iedereen zit nu in een andere zaal waar een fluitmeneer tenenkrommende geluiden maakt.

– Goed, de tenen zijn weer gestrekt en we kijken nu naar Ghost of Tsushima. En dat ziet er erg goed uit. Redelijk goede actie waarbij lichaamsdelen afhakken met een zwaard niet worden geschuwd. In wat lijkt, een open wereld. Actie en stealth. Ergens schuilt er wel een gevoel van een enorme bak met Quick Time Events. Maar dat is lastig te bepalen doordat er geen enkele interface te zien is in de demo.

– Remedy, de makers van Quantum Break, tonen hun nieuwe game Control. De game voelde ook erg Quantum Break aan wat mogelijkheden en grafische trucjes.

– Resident Evil 2 komt op 25 januari 2019 uit. Een remake van het tweede deel.

– Trover Saves The Universe, een platfomer die grappig probeert te zijn, dat niet is, komt naar de PS4.

– Natuurlijk kan Kingdom Hearts III niet ontbreken. De reeks begon op de PS2, dus daar moeten we iets van voorgeschoteld krijgen.

– Death Stranding is de volgende game. Alhoewel, we weten nog steeds niet of dit een game is. Want gameplay hebben we nog nooit gezien. En nu ook niet. Lijkt het.

– Het lopen tussen de cutscenes door lijkt op gameplay. Best aardig, maar het zegt nog niet zo veel over de game.

– Nioh 2 is aangekondigd!

– Next is Spider-Man. Waarschijnlijk weinig informatie en gewoon gameplay. Van alles dat we zien in de demo is het wel enormmegasterk scripted en is er weinig vrijheid. Hopelijk is dat er wel tussen de missies door.

En dat was hem al. Meer boeiends is er blijkbaar niet om te vertellen of te laten zien. Mooi, tijd voor bed.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!