[E3 2018] Ubisoft’s E3 2018 persconferentie live en liveblog


Met nog een aantal persconferenties te gaan is het om 22:00 tijd voor Ubisoft. De uitgever/ontwikkelaar heeft doorgaans wel een aantal verrassingen in petto, maar toch hebben we dit jaar al een hoop gezien. Of is al onthult. Assassin’s Creed Odyssey kennen we inmiddels van naam en settings, The Division 2 zagen we bij Microsoft al en dat we Skull and Bones, Beyond Good and Evil 2 en meer van Rainbow Six Siege en For Honor krijgen is ook al bekend. Dus wat heeft Ubi nog meer voor ons in petto? Een nieuwe Splinter Cell? Die geruchten gaan al een tijdje namelijk. Misschien een nieuwe game exclusief voor de Switch? Om 22:00 uur gaat het los. Even wachten nog.

Ubisoft’s E3 2018 persconferentie

– De pre-show is done, we gaan beginnen.

– Ik gok zomaar dat we beginnen met Just Dance 2019. En dat klopt. Ergens in oktober komt de game uit.
just dance 2019

– Nu het dansen is afgelopen kan Ubisoft door met de volgende game. En dat is Beyond Good and Evil 2. Een CGI-trailer. Daar begint het mee.

– De CGI-trailers van de game zijn extreem goed. En zoals de trailer laat zien is een bekend gezicht evil blijkt te zijn. Er is gameplay maar zeer weinig. Op de E3 een beyind closed door demo waar echte gameplay te zien zal zijn. De game is solo en in co-op te spelen.

– In de herfst komt er een BGE-Fest en iedereen over heel de wereld kan art, muziek, etc insturen dat kans maakt om in de game te komen.

– Rainbow Six Siege heeft 35 miljoen spelers.

– Er komt een documentaire over Rainbow Six Siege: Anoter Mindset.

– Trials komt terug en is grote dan ooit. Zoals verwacht. De naam is Trials Rising en iedereen kan zich opgegeven voor de beta. De game komt op 29 februari 2019 uit voor PS4, Xbox One, PC en Switch.

– The Division 2 krijgt ook een CGI-trailer. En volgens de ontwikkelaar op het podium hebben uw acties invloed. Aan het einde van de campaign kan er een specialisatie gekozen worden. Als eerste een uniek wapen. En bij doorspelen krijgt u nieuwe skills om u eigen speelstijl te bepalen. Men heeft dus echt gedacht aan de end-game. En in de end-game wordt het mogelijk om met acht spelers in een team plaats te nemen, want er komen raids! Men heeft ook al post content in gedachten, met nieuwe verhalen en gebieden. De DLC is gratis voor iedereen.

– Oh nee, iets met Rabbids. Behalve als met Mario is. Er komt muziek op het podium omdat de Donkey Kong DLC eraan komt voor Mario + Rabbids op de Switch. De DLC is er op 26 juni.

– Tijd voor Skull and Bones. Ook een CGI-trailer om mee te beginnen. En ook de tweede trailer is voornamelijk CGI met een heel klein beetje gameplay. Al wil men u wel doen geloven dat alles gameplay is door prompts in de trailer te stoppen. Schepen zijn aan te passen met meer dan alleen cosmetische shit. En u heeft een eigen hide-out. De game komt ergens in 2019 uit.

– Een hobbit op het podium! Want Tranference. Het een game waarbij u in het onderbewustzijn van andere kan rondneuzen. In VR en zonder.

– Starlink: Battle for Atlas, een game die we vorig jaar ook zagen waarbij er scheepjes op controllers te plaatsen zijn is te zien. En doet gelijk denken aan No Mans Sky. En dan ineens..

– WTF! Starfox? Ja, hij zit in de game en Miyamoto in de zaal. De game komt uit op 16 oktober voor alle platforms, maar Starfox is exclusief voor de Switch.

– For Honor is deze week gratis op PC. Zonder DLC, maar wel de volledige game. Er komt ook nieuwe DLC aan met een nieuwe mode: Breach. Ook komen er nieuwe facties en nieuwe warriors en maps. En zelfs singleplayer content, maar deze is nog niet bekendgemaakt.

– The Crew 2 mag natuurlijk niet ontbreken omdat de game bijna uitkomt, namelijk op 29 juni. Er komt een open beta voor alle platformen op 21 juni. De open beta kan nu gepreload worden.

– Tot slot, althans, zo lijkt het, krijgen we Assassin’s Creed Oddysey te zien. Het voelt als Far Cry 4. Dat leek te veel op Far Cry 3. Dit lijkt wel heel erg veel op Origins. En komt waarschijnlijk dit jaar al en dus slechts een jaar na het vorig deel.

– Het is oorlog tussen order en chaos in Griekenland. En daar begint uw verhaal om een legendarische held te worden. Men is inmiddels drie jaar bezig met de game. De game moet nog meer RPG worden en daarom zijn er keuzes. De eerste is tussen twee personages. Nou, dat is nog eens kiezen. Er zitten wel slagvelden in de game en dat is best tof om te zien. U speelt overigens als huurling. De game komt op 5 oktober al uit.

Afgelopen. Geen Splinter Cell of speciale onthulling aan het einde van de persconferentie.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!