[E3 2018] Bethesda E3 persco live + blog


Diep in de nacht, dat is het. Of vroeg in de ochtend. Wat u wilt. Maar het is tijd voor Bethesda’s E3 2018 showcase. De persconferentie van Bethesda waarin men een uur lang haar nieuwe games toont. Fallout 76 werd al eerder aangekondigd. En tijdens Microsoft’s persconferentie kregen we iets meer te zien van Fallout 76. Hoeveel we nu krijgen, of er een releasedatum is, of dat we gewoon nog heel veel maanden moeten wachten… we weten het over een kleine uurtje. Natuurlijk komt RAGE 2 ook voorbij. Een game die niet iedereen zag aankomen, maar er wel is. Maar wat heeft men nog meer voor ons in petto? Kijk mee of lees alles na in de liveblog.

Bethesda E3 2018 showcase liveblog

– Daar gaan we!!
bethesda e3 2018 persconferentie

– We beginnen met RAGE 2. En dat wordt gedaan door langharige teckels met instrumenten. Ik heb nog geen idee waarom ik hier voor wakker ben geworden.
rage 2

– Een beetje ongemakkelijk is het, maar uiteindelijk kwam er gameplay. En het bericht dat de game speelbaar is tijdens de E3. De game komt in de lente van 2019 uit.

– Tijd voor The Elder Scrolls Legends. Een moment van rust dus. Want dit is niet de grootste kaartgame ooit. En de game wordt opnieuw gelanceerd dit jaar met een compleet nieuwe look. De game komt dit jaar ook naar Switch, PS4 en Xbox One. Dat heeft Hearhtstone dan weer niet.

– Ook voor The Elder Scrolls Online is er tijd gemaakt. Er zijn 11 miljoen spelers. Of geweest. Dat is een beetje de vraag. Aangezien er geen maand bedrag is, is iedereen een permanente speler. Er wordt een nieuwe dungeon DLC aangekondigd genaamd Wolf Hunter en een overview trailer.

– Doom Eternal is iets… Maar geen idee wat het nog is. Het is een vervolg. Een sequel. De echte onthulling is tijdens Quakecon in augustus. Dus het komt, maar meer kregen we niet.

– Quake Champions dan. Niet echt spannend. Net als de hele persconferentie tot nu toe. In vergelijking met vorig jaar is het allemaal nogal saai. Wel een nieuwe trailer want de Quake Champions is deze week gratis te spelen.

– Er is een gratis update voor Prey, nu beschikbaar, die nieuwe modes toevoegt. En er komt DLC genaamt Mooncrash. En in de zomer komt er nog een modus bij waarbij speler zich kunnen vermommen en er op gejaagd kunnen worden. Een soort Garry’s Mod dus. Typhon Hunter is de naam en komt naar VR, net als een los verhaal.

– Wolfenstein: Young Blood is een losstaan deel waarin de tweeling dochters van BJ de hoofdrol spelen. En dat kan dus in co-op. Komt ergens in 2019.

– Er komt ook een Wolfenstein CyberPilot. Speciaal voor VR.

– Skyrim komt nog eenmaal terug in een Very Special Edition.

– Fallout 76. Als eerste de trailer die we ook al zagen tijdens de Microsoft persconferentie. Tot nu toe is het allemaal nog niet excited.

– Zoals gedacht is Fallout 76 volledig online, maar het is solo te spelen. Er is een verhaal, quests en leveling. Open wereld, survival. Softcore survival noemt Todd het. Doodgaan is geen progressie verlies. De wereld is gevuld met tientallen spelers. Geen honderden of duizenden. En je kan altijd spelen met vrienden, je volledig progressie wordt meegenomen. Er zijn weinig regels zegt Todd.

– In een video zien we dat er dus PvP in zit. Spelen met, maar ook tegen andere spelers. Natuurlijk zijn er huizen te bouwen zoals dat ook kon in Fallout 4. Maar die kunnen ook aangevallen en vernietigt worden. Er zijn atoombommen in de game die spelers kunnen afvuren op de map. Waar ze maar willen. Resources verzamelen, bouwen, levelen, samen spelen of tegen anderen. Dat is Fallout 76.

– Een special edition met een glow in the dark landkaart en een draagbare Brotherhood of Steel helm. De game komt op 14 november uit.

– Fallout Shelter komt uit op de PS4 en Nintendo Switch. En zijn nu beschikbaar. Nu.

– The Elder Scrolls Blades is een “volledige” Elder Scrolls-game voor iOS. Ook Android. Maar ook PC in VR. En alles speelt tegen elkaar. Het is een echte first person RPG. De game heeft PvP, een soort endless run en story mode in Blade.

– Een nieuwe franchise, tot slot. Maar het is een game voor de toekomst. Verre toekomst. Next gen. Het is Starfield. De naam die al een paar jaar rondzwerft. Geen gameplay, puur een kort stukje beeld zonder iets.

– Ja, men is ook bezig met een game voor daarna. The Elder Scrolls VI. Maar dat is het dan ook. Want deze game is voor na Starfield. En dat is al next gen.

En dat was Bethesda. Een aardig, maar toch vooral matige persconferentie waarbij het duidelijk was dat men vorig vorig jaar een enorme bak kruit heeft verschoten.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!