[E3 2018] Microsoft’s Xbox One persconferentie live + liveblog


Nou, kom maar op! Officieel is EA Play geen E3-evenement. Althans, men bestempelt het zelf niet als een onderdeel van de E3. Dus is Microsoft het die officieel de E3 2018 aftrapt. Hoera. Maar wat krijgen we te zien? In totaal krijgen we 15 wereldpremières te zien. De show begint om 22:00 Nederlandse tijd en Crackdown 3 is een zekerheidje. Ori and the Will of the Wisps moet ook wel voorbij komen, aangezien die game vorig jaar te zien was maar nog niet uit is. Forza Horizon 4 lijkt ook zo goed als zeker en de geruchten zeggen dat we Shadows Die Twice, de nieuwe game van FROM Software, ook bij Microsoft te zien krijgen. Wellicht een nieuwe Gears? We gaan het zien. Om 22:00 uur dus barst het lost, en hieronder staat de liveblog.

E3 2018 – Xbox One persconferentie liveblog

– Het is nog stil…

– We gaan beginnen! Iets te laat, maar ach.

– We zien Master Chief! Het is iets met Halo dus. Halo Infinite. De geruchten klopten dus. Master Chief moet de mensheid redden. Zijn grootste missie. Ooit.

– Phil Spencer is happy. Men toont vanaf 50 games, 18 exclusief voor de Xbox One en 15 zijn wereldpremières. Dit wordt een druk werkje.
phil spencer

– De eerste exclusive kennen we al. Het is Ori and The Will of The Wisps. Er komt vast een zeker een releasedatum. Geen datum, wel een jaar: 2019.

– Sekiro, Shadows die Twice is de FROM Software game die Activision gaat uitgeven. Het lijkt Souls-achtig en oogt echt geweldig #zinin.

– Todd Howard van Bethesda komt het podium. Dus Fallout 76 lijkt hier aanwezig te zijn. Fallout 4 zit in de Xbox Game Pass. En we krijgen een preview van Fallout 76. 76 is een prequel op alle andere Fallouts en viermaal zo groot.

– Een Square Enix trailer. The Awesome Adventures of Captain Spirit. Vanaf 26 juni gratis te downloaden.

– Crackdown 3 kon niet ontbreken natuurlijk en daar krijgen we nu een trailer van. Ik vind het nog steeds niets, maar het is wel exclusief.

– Het tempo is moordend. Op naar de volgende trailer. NieR: Automata – Become as Gods Edition werd aangekondigd. Maar wat er nieuw is, geen idee. Game of thte Year edition waarschijnlijk. Is download only en heeft alle DLC. Komt op 28 juni.

– Nu is het aan Metro: Exodus. Brute actie, zoals te verwachten veel boven de grond en schitterende omgevingen. Komt op 22 februari 2019 uit. En dat is de derde game al op die datum.

– Phil is happy, zoals hierboven te zien, dat voor het eerst ooit Kingdom Hearts naar de Xbox komt.

– Gelukkig is de trailer lang zodat ik even alles bij kan werken. Want Kingdom Hearts III is niet mijn ding.

– Het is tijd voor Sea of Thieves. Inmiddels hebben 4 miljoen mensen het gespeeld. En we krijgen een trailer die vertelt wat de toekomst brengt. The Forsaken Shores, een nieuw land is ontdekt. Er komt dus een heel stuk land bij. Komt uit in september.

– Een trailer voor Battlefield V. Niks boeiends.

– Een nieuwe exclusieve game, en wereldpremière. Het is Forza Horizon 4. Denk ik, want dat zeggen de nummerborden. De game speelt zich af in oud Britain. Het weer/de seizoenen veranderen alles zegt de meneer van Playground, de ontwikkelaar. Het is een shared open wereld en alle spelers die u ziet, zijn dus echt.

– De seizoen veranderen de natuur in die daarbij hoort. In de winter kunt u dus over het meer rijden omdat deze bevroren is, en zo komt u op plekken die daarvoor niet bereikbaar waren.

– Forza Horizon 4 komt op 2 oktober uit dit jaar voor Xbox One en PC en zal direct in de Xbox Game Pass zitten. Dikke dikke aankondiging.

– Microsoft heeft een nieuwe Game Studio genaamd The Initiative. Men heeft ook de makers van State of Decay gekocht en Playground Games, de makers van Forza Horizon.

– En ook Ninja Theory en Compulsion Games horen nu bij Microsoft. Compulsion is de studio van We Happy Few, ex-Bioshock ontwikkelaars. De game komt op 10 augustus uit. Nog niet exclusief.

– Deze game wel… Iets met PUBG. En nieuwe manieren om te spelen. Ergens in de winter.

– Tales of Vesperia Definitive Edition is aangekondigd.

– De eerste storytrailer van The Division 2 is getoond. Zegt nog niets, maar wel een wereldpremière.

– En toch gameplay. De setting is 100% anders dan het eerste deel. Bomen en groen in plaats van sneeuw en kou. De game komt op 15 maart 2019 uit en speelt zich af in Washington DC.

– Microsoft voeg vanaf vandaag Fallout 4, The Division en Elder Scrolls Online toe aan de Xbox Game Pass. Een trailer volgt met een rits aan games die in Xbox Game Pass zitten. Men voegt later dit jaar ook Halo: The Master Chief Collection toe.

– De volgende trailer is Tomb Raider. Die nieuwe.

– Shadow of the Tomb Raider, komt op 14 september uit.

– Een nieuwe skateboard game, die exclusief is genaamd Session.

– Nog een exclusieve game. Het lijkt op Fable. Een Xbox One game die veel mensen zullen waarderen.

– Toch niet, het is Black Desert Online en de beta begint in de herfst.

– Devil May Cry 5 was een kleine zekerheid gezien de domeinregistraties de afgelopen week. Maar dat deze tijdens de Xbox One persco getoond werd nog niet.

– DLC voor Cuphead is wordt aangekondigd en zal eerst exclusief voor de Xbox One zijn.

– Tunic werd aangekondigd. Een soort Zelda maar dan met een vosje in een blok-achtige omgeving.

– Phil Spencer zegt dat alles wat we nu te zien krijgen, wereldpremières zijn. En Bandai Namco is als eerste. Ik herken Naruto, Dragon Ball en One Piece. Allemaal in dezelfde game.

– Het heet Jump Force en lijkt een fighter te zijn.

– Dying Light 2 werd aangekondigd met een best toffe trailer. Alles in de wereld kan veranderen afhankelijk van de keuzes die u maakt. En men laat het ook zien. De stad inclusief inwoners kan veranderen door een keuze die u maakt.

– Er komt een nieuwe Battletoads in 2019. Maar meer weten we niet.

– Ook Just Cause 4 wordt aangekondigd bij Microsoft’s Xbox One persconferentie. De liefde met Square Enix lijkt groot. De game komt op 4 december van dit jaar.

– Gears Pop is een mobiele game game voor iOS en Android.

– Ook komt men met Gears Tactics. Een game voor PC.

– En ook Gears of War 5 is aangekondigd.

– Als uitsmijter toont men de eerste trailer van Cyberpunk 2077.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!