[E3 2018] Het grote boze EA Play overzicht

Gisteravond rolde om 20:00 EA haar EA Play persmoment de wereld in. Omdat iedereen van de redactie op, onder of naast een BBQ zat, of lag, en er de komende dagen en nachten nog genoeg te doen is, hebben wij deze virtueel overgeslagen. Maar geen nood. Mocht u iets gemist hebben dan is dit overzicht er speciaal voor u. Alle trailers, onthulling en direct het nieuws dat er na de persconferentie nog vergaard is door vragenstellers te plaatsen. Want zegt EA nu net als Bungie ooit deed, dat Anthem nog jarenlang content gaat krijgen? En is Command and Conquer echt direct beschikbaar voor Android? Net als Unravel Two voor PC en console? Laten we kijken, mensen.

– FIFA 19, laten we makkelijk beginnen. Die komt er natuurlijk. Op 28 september komt de game uit voor PC, Xbox One, PS4 en de Switch. Nieuwe toevoeging is de Champions League. Deze licentie lag eerst bij Konami, voor PES, maar na 10 jaar niet meer.

– Madden NFL 19 komt naar de PC. Dat is niet helemaal nieuw, Madden 08 deed het voor het laatst, maar, de reeks toont haar gezicht normaal gesproken alleen op consoles. Op 7 augustus komt de game naar de PS4 en Xbox One nu ook naar weer naar Windows.

– Dansjes zijn hip, want die kan je namelijk los verkopen. Of dat ook het geval zal worden voor NBA Live 19 weten we nog niet, maar de game heeft ze wel. Vanaf 7 september op PS4 en Xbox One, yo.

– Het lekte eerder al gisteren, en het bleek te kloppen. Unravel Two werd aangekondigd door EA. De game is het vervolg op het eerste deel en kan volledig in co-op worden gespeeld of solo als u wenst. Het meeste bijzondere was dat de game direct al beschikbaar was. Geen promotie dus van EA. Hij is er gewoon. Best wel een beetje gek. Mocht u de game willen kopen dan kan dat dus nu. Voor ongeveer twintig euro.


– Battlefield 5 krijgt inderdaad een Battle Royale mode, maar dan op de manier waarop DICE het genre ziet. Hoe het nu precies in elkaar steekt wil DICE nog niet zeggen. De modus is er nog niet vanaf de lancering maar komt later nadat de game uitgekomen is. Wel waren er wat beelden en trailers.
– Bij het horen van de naam Command and Conquer gaat mijn hart altijd sneller kloppen. Als daar dan Android en iOS aan toegevoegd wordt is het minder. Command and Conquer Rivals is de naam en komt dus exclusief naar mobiele platforms. Voor Android kunt u zich alvast registreren voor early access.

– Star Wars: Jedi Fallen Order is de naam van de Star Wars-game van Respawn. Meer is niet, behalve dat de game een duistere kant zal laten zien. Ergens in het vierde kwartaal van 2019 moet de game uitkomen. Geen beelden, geen trailer, niets. Wil u een tenenkrommend interview zien? Klikken maar.

– Als mensen te eenzaam zijn veranderen ze in monsters. Kay is ook aan de beurt. Ze gaat op zoek naar een manier om dit effect om te draaien en blijkt toch niet zo alleen te zijn als ze denkt. Sea of Solitude of komt ergens begin 2019 uit voor PC, PS4 en Xbox One.

– Anthem lijkt een mengelmoes te zijn tussen Destiny en Mass Effect. BioWare maakt de game en natuurlijk, net als bij Battlefield 5, zitten er geen loot boxes in. Ondanks dat de game geen MMORPG is, is er geen offline mogelijkheid, ook niet als u solo speelt en… kom er maar in SJW’s, romantiek kan niet. Er zijn vier classes in de game: Ranger, Colossus, Interceptor en Storm. En van wat we gezien hebben lijkt het verhaal en de keuzes wat meer naar de achtergrond en is het een echte actie game.

De pakken die aangetrokken kunnen worden, en die de class bepalen, heten Javelins zijn te personaliseren. De wereld van Anthem is ooit opgebouwd door goden, maar die zijn vertrokken zonder het af te maken. Het enige dat de mensheid hoop lijkt te geven is de Anthem. Volgens EA en BioWare komt er jarenlang support met nieuwe content (hoi, Destiny!) en op 22 februari 2019 ligt de game in de winkels.


En dat was het voor EA en de informatie die er op dit moment voor handen is. Vanavond om 22:00 is de beurt aan Microsoft.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!