The Crew 2 preview – Alles is wijd open

the crew 2
Het was een regelrechte chaos. Op voorhand althans. De Ubisoft webpagina’s om codes in te lossen, vrienden uit te nodigen en de status te bekijken van de ingevoerde codes was een ramp. Het was dan ook met angst en beven toen het eindelijk gelukt was en ik op donderdagavond de closed beta van The Crew 2 opstartte. Was het net zo’n drama als de website of stak de game meer dan prima in elkaar. Gelukkig was het het tweede. Al was de intro geen goede start van de game moet ik zeggen. Daar waren al stotteringen te bekennen in de intro en dat zou toch het makkelijkste van de game moeten zijn. Gewoon een filmpje afspelen. Maar nee, dat bleek niet zo te zijn. Gelukkig viel de rest reuze mee.

The Crew 2 closed beta

Het blijft altijd lastig wat je van een beta mag verwachten. Maar ik neem mij altijd voor dat als de game minder een maand heeft voordat deze uitkomt, je er eigenlijk vanuit mag gaan dat de game wel klaar is. Dan is die toch wel af, toch? Goed, omdat we het niet mogen aannemen moeten we hier en dat wat framedrops tijdens het spelen op de PS4 dan maar snel vergeten. Het waren er ook niet veel. Zo nu en dan in een bocht met veel auto’s in beeld en een hoop gedrift, daar had de game soms even moeite mee. Doen we verder niet lastig over, is er vast uit op 29 juni als de game uitkomt.

In de beta moest er langs vier hoofdkantoren gegaan worden. Alle racedisciplines hebben een hoofdkantoor en zo wordt u ingeleid in de wereld van straatracen, off-road, racen op het water en door de lucht. Bij alle HQ’s dient een test gedaan te worden waarna u een gratis auto, boot, vliegtuig en off-road wagen krijgt. Zo makkelijk ging het nog nooit, maar men ziet potentie in u. De storymissies waren in de beta gesloten en dus kon er per discipline gekozen worden uit twee “races”. Om bij deze races te komen was er de mogelijkheid om er naartoe te springen of er zelf naar toe te rijden. Omdat er nu ook gevlogen en gevaren kan worden, heeft de speler ook de keuze om van auto naar vliegtuig te switchen en gewoon in een rechte streep op het event af te vliegen. Erg prettig.

the crew 2 beta

Meer dan alleen racen

Natuurlijk is ook de mogelijkheid er nog om er gewoon naartoe te rijden over de wegen zodat er onderweg wat challenges te doen zijn. Met een bepaalde snelheid over een wegrijden, met een boot zo lang mogelijk door de lucht vliegen of een fotomomentje te pakken. Per discipline zijn er ook flink wat events te spelen. Op deze manier lijkt er straks voldoende vermaak te zijn. Uiteraard kan er ook getuned worden aan de voertuigen. Na elke race krijgt u loot. Heel gek, maar het heel loot. De loot rijdt of vaart u overheen en daarna kunt u onderdelen swappen. Zoals het er nu naar uitziet moet u met elke auto opnieuw parts verzamelen. Toen ik een nieuw auto kocht waren daar geen onderdelen voor beschikbaar, terwijl ik er genoeg over had. Of dit in de game op 29 juni ook zo is weet ik niet, maar dan kan het weleens een grind worden.

De auto’s besturen prima. De boten voelde een beetje zweverig aan en de vliegtuigen was ik nog niet helemaal over uit. Wat ik wel matig tot erg onprettig vind is de hippe insteek die men heeft gekozen. Natuurlijk draait alles om volgers en “socials” en dat komt altijd wat populair over. Ik weet het, ik word ouder, maar toch.

Het is nog een kleine vier weken en dan komt The Crew 2 uit voor PC, PS4 en Xbox One. Mocht u nou iets meer willen weten over mijn ervaring dan kan ik u Mike’s Minutes van deze week aanraden. Daar ga ik iets dieper in op mijn ervaring.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!