Cliffy B. is werkloos; Boss Key Productions sluit de deur

Radical Heights ArcadeCliff Bleszinski, Cliffy B. voor intimi, heeft Boss Key Productions moeten sluiten. De studio die hij zelf begon vier jaar geleden heeft het niet gehaald. LawBreakers moest de grote titel worden die het ging doen, maar we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Nog geen maand geleden kwam men met een battle royale-game op de markt, Radical Heights, en ondanks dat deze free-to-play is, kwam de game toch te laat om het bedrijf te redden met microtransacties. We hebben Cliffy B. weleens bekritiseerd, en terecht, maar het sluiten van een bedrijf is natuurlijk nooit goed. Op Twitter kondigde hij het nieuws aan:

As of today, Boss Key Productions is effectively no more.

Four years ago I set out to make a world class video game studio and I hired some of the best talent in the videogame industry. They worked tirelessly to produce quality products and, while we had our ups and downs, I’d like to think we had fun doing it. LawBreakers was a great game that unfortunately failed to gain traction, and, in a last ditch attempt we scrambled to do our take on the huge battle royale genre with Radical Heights which was well received, however, it was too little too late.

As for myself, I’m going to take some time off and reflect. I need to focus on myself and family as well as my Aussie, Teddy, who is slowly fading from us. Videogames will forever be a part of who I am and I hope to make something new again someday, however, I need to withdraw and take this time.

To those of you who have supported myself and the studio these last four years, THANK YOU from the bottom of my heart and everyone who came to work for me.

Please note that servers for Radical Heights will remain up for the near future.

Hoe lang de “near future” is, is niet te bepalen natuurlijk maar het zal geen jaren meer zijn. Mocht u toch nog deze game willen proberen dan moet u dat snel doen. De kans dat Cliff ooit nog eens ergens opduikt met een game is klein. Kijkende naar Peter Molyneux zien we dit soort gezichten steeds minder als ze eenmaal weg zijn bij een groot bedrijf. Maar zeg nooit nooit, in de gamelarij.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!