Cloud saves en 20 NES-games in Switch Online abonnement

switch nintendoTot op heden is het online-gedeelte van de Switch niet het meest geweldige onderdeel van de console, maar het is nog wel gratis. Aan de andere kant is er niets om geld voor te vragen, dus een logisch gevolg. Maar daar komt verandering in. Nintendo heeft vanaf dag één aangekondigd een onlinedienst te lanceren alleen de details bleven altijd uit. Nog steeds is niet alle informatie er, maar we weten nu wel iets. De prijs is gelijk gebleven. Voor 3,99 dollar per maand, 7,99 per kwartaal of $19,99 per jaar heeft u een Switch Online abonnement. Hiermee kunt u online spelen en worden uw savegames opgeslagen naar de cloud. Dat is altijd prettig voor als de hond een keer in de Switch bijt.

Ook zitten er 20 NES-games bij de dienst. Om te beginnen zullen Balloon Fight, Ice Climber, Soccer, Tennis, Donkey Kong, Dr. Mario, Mario Bros., The Legend of Zelda, Super Mario Bros. en onder andere Super Mario Bros. 3 bij zitten en deze zijn ook allemaal online speelbaar. Hoe dat met Zelda gaat weet ik niet, maar wij gokken dat die niet online is. Gokje. De rest van de games worden later bekendgemaakt en ook zal Nintendo in de toekomst meer games toevoegen. Tijdens het spelen van deze games kunt u voicechatten met de personen waarmee/waartegen u speelt, maar nog wel steeds via de mobiele app. Want daar komt geen verandering in.

Nintendo introduceert ook een Family Membership. Voor $34,99 per jaar kunt u niet alleen zelf, maar ook zeven andere gezinsleden gebruikmaken van de volledige dienst. Van 15 mei kunt u een familiegroepje maken, waar natuurlijk ook gewoon zeven vrienden of vriendinnen in kunnen zitten, want u hoeft geen legitimatie te laten zien aan Nintendo dat u ook echt familie bent. Of dat op Facebook te registeren. Ergens in september zal het onlineplatform beschikbaar komen en kunt u via een mobiele app met uw “familie” NES-games gaan spelen. Alle beschikbare onlinecomponenten, zoals het online spelen van Splatoon 2 en ARMS bijvoorbeeld, zijn dan niet meer gratis beschikbaar.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!