[Update] Shadow of the Tomb Raider draait op 4K en 60 FPS op Xbox One X

Update: Oh nee, toch niet! Nou, dat was van korte duur. Blijkbaar is er in een interview toch iets misgegaan met het correct overbrengen van informatie door Meneertje Eidos. De game kan OF op 4K draaien met 30fps, OF op 1080p met 60fps op Xbox One X en PS4. Heel dit hieronder geschreven epistel over hoe het eindelijk allemaal op z’n pootjes terecht komt kan in de prullenbak. Top. Bedankt. Square Enix heeft het rechtgetrokken:

Shadow of the Tomb Raider will not run 60 FPS while in 4K. To allow for a more customised gameplay experience, the game will include two visual modes: ‘4K Resolution’ which runs in 4K resolution at 30 FPS, and ‘High Resolution’ which is targeting 1080p at 60 FPS.

Both modes will feature a wide variety of additional enhancements such as HDR, improved physically-based rendering, hardware tessellation, anisotropic filtering, additional dynamic foliage, and more.

Hieronder het originele bericht, mocht u daar nog behoefte aan hebben.

Shadow of the Tomb RaiderNu de PS4 Pro en Xbox One X gemeengoed zijn en iedere ontwikkelaar er goed aan het kunnen ruiken moeten we langzaam de vruchten kunnen plukken als gamers van deze steroïdeconsoles. Eidos Montreal laat u dit najaar proeven van deze consolenectar met Shadow of the Tomb Raider. De derde Lara Croft-game sinds de reboot zal op de Xbox One X te spelen zijn in 4K en op 60 frames per seconde. Iets waar veel gamers eigenlijk wel vanuit gingen toen deze krachtigere consoles op de markt kwamen, maar nog steeds niet standaard is. Volgens Eidos heeft de game ook “a new rendering and lighting system” op de Xbox One X maar zal de game geoptimaliseerd zijn voor elk platform. Helaas wordt er met geen woord gerapt over de PS4 Pro. Wellicht draait de game daar ook gewoon op 60 fps met checkerboard rendering op 4K. En dan is het nog steeds prima. Hoe het echt uitpakt zullen we waarschijnlijk pas zien als de game uit is en naast elkaar wordt gezet. Is het op de Xbox One X echt pure 4K of worden en trucjes toegepast? Hoe verhoudt de Xbox One X-versie zich tegenover de PS4 Pro? Allemaal zaken die nu nog niet in te schatten zijn, maar dat ontwikkelaars hun best doen om 4K en 60fps te pushen is een plus. De game komt op 14 september uit voor PS4, Xbox One en PC.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!