Lekker puh! Billy Mitchell is een loser!

Als u, en dat is niet alleen nu een aanrader maar was het altijd al, King of Kong nog nooit heeft gezien dan weet u waarschijnlijk niet precies wie Billy Mitchell is. Wellicht heeft u over hem gelezen, maar het bekijken van de documentaire is toch iets dat echt een goed beeld geeft van de “man”. Billy Mitchell is een speler van Donkey Kong, en daarbij nog vele andere arcade-games, en behaalde daar wereldrecords op. Zo was hij de eerste die meer dan 1 miljoen punten behaalde op de Donkey Kong kast. Althans, dat vertelde de verhalen en de records on. Niet dus. Niet meer. Billy Mitchell is namelijk nog nepper dan zijn Amerikaanse glimlach met dito haardracht.

Billy-Mitchell-King-Of-Kong-Cheated-Banned-Stripped

Enige tijd geleden ontstond er rumoer over zijn ingeleverde videobeelden van zijn records. Die zouden niet op de echte arcadekast gespeeld zijn, maar op emulator MAME. En dat, dat mag niet. Voor het blote oog lastig te zien. Maar bij het bekijken van frame voor frame wel. Daaruit was te zien dat het scherm opbouw van de levels anders zou zijn dan die van een echte kast. Daarbij waren er records behaald die niet op video waren vast gelegd, maar waar vooral veel bekende van Billy bij aanwezig waren. Het stonk. En daar is Twin Galaxies het dus eindelijk mee eens.

Twin Galaxies was altijd een Billy Mitchell-pijper, maar nu komen ze er niet onderuit. Alle records van Mitchell zijn geschrapt. Weg. Foetsie. Hij is gelijk gebanned en mag nooit meer een record inleveren. Daarmee is Steve Wiebe, de man die in King of Kong geterroriseerd wordt door Mitchell zijn pogingen hem onderuit te halen samen met Twin Galaxies, de eerste die ooit 1 miljoen punten heeft behaald. De enige die nu nog de records moet schrappen is Guinness, maar dat zal niet lang meer duren. Doei, domme loel!

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!