The Witchwood is de volgende Hearthstone uitbreiding

the witchwoodVanavond heeft Blizzard de volgende uitbreiding voor Hearthstone aangekondigd. The Witchwood is de eerste uitbreiding voor de game dit jaar en luidt direct The Year of the Raven in. In The Year of the Raven vallen Whispers of the Old God, One Night in Karazhan en Mean Streets of Gadgetzan niet langer meer onder standaard maar gaan naar Wild. Daardoor is er ruimte voor nieuwe kaarten die brengt The Witchwood met zich mee. In totaal komen er 135 nieuwe kaarten bij en een aantal nieuwe mechanics. De eerste is Echo. Een kaart met Echo kan meerdere malen per beurt gespeeld worden, zolang u als speler genoeg mana heeft. Een kaar die drie mana kost kan in een beurt van 9 mana dus driemaal gespeeld worden.

Rush is de volgende nieuwe mechaniek. Rush is eigenlijk hetzelfde als charge, dus een minion die gespeeld wordt kan direct aanvallen, maar rush geeft alleen de mogelijkheid om andere minions aan te vallen en dus niet de hero. Ondanks dat rush niet echt als een aanwinst klinkt, kan dit best nuttig zijn als er bijvoorbeeld poison aan een minion met rush gegeven wordt. Een derde nieuwe toevoeging zijn minions die per beurt de hitpoints en attackpoints omdraaien. Een 4 manakaart met 2 attack en 4 hitpoints, is de volgende beurt een 4 manakaart met 4 attack en 2 hitpoints. Best grappig dus.

the_witchwood_game_board

De dungeonrun die nu in de game zit zal met vier nieuwe bazen worden uitgebreid en krijgt de naam Monster Hunt mee. De pre-order is nu beschikbaar en geeft u als speler 70 pakjes voor 50 euro. In de video hieronder ziet u een aantal kaarten die in The Witchwood zitten. Aan het einde lijkt het erop dat er ook nieuwe Hero-kaarten in deze uitbreiding zitten. Die zagen we voor het eerst in The Frozen Throne, maar wie weet zitten er hier ook nieuwe helden in. Natuurlijk is er ook een nieuw speelbord aangekondigd en komt de uitbreiding ergens in het midden van april uit.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!