Valve is jaloers op Nintendo en gaat weer games uitbrengen

gabe newell valveHalf-Life 3. Laten we daar mee beginnen en het er verder niet meer over hebben. Dat is wijsheid. Maar Valve zou het wel waar kunnen maken. De uitgever en ontwikkelaar, hardware fabrikant en digitale retailer in de vorm van Steam gaat namelijk weer games maken. En uitgeven. De eerste game is Artifact. Artifact is een kaartgame en de eerste in een reeks van games waar Valve haar stempel op drukt zegt Gabe Newell.

Artifact is the first of several games that are going to be coming from us. So that’s sort of good news. Hooray! Valve’s going to start shipping games again. We aren’t going to be talking about it today, but sort of the big thing, the new arrow we have in our quiver, really, is our ability to develop hardware and software simultaneously.

Natuurlijk zegt hij verder niets over wat we mogen verwachten, want dat wekt alleen maar onrust op, maar wel geeft hij aan jaloers te zijn op Nintendo. Omdat men hardware en games maakt is het afstemmen van de hardware op de software, en andersom, perfect mogelijk. En dat zou hij ook wel willen.

We’ve always been a little bit jealous of companies like Nintendo. When Miyamoto is sitting down and thinking about the next version of Zelda or Mario, he’s thinking what is the controller going to look like, what sort of graphics and other capabilities. He can introduce new capabilities like motion input because he controls both of those things. And he can make the hardware look as good as possible because he’s designing the software at the same time that’s really going to take advantage of it. So that is something we’ve been jealous of, and that’s something that you’ll see us taking advantage of subsequently.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!