Nintendo Direct van 8 maart 2018 in vogelvlucht

Vanavond was er een Nintendo Direct voor de 3DS en de Switch. Omdat wij ons voor kunnen stellen dat u dat gemist heeft, hebben we even kort maar krachtig een overzicht gemaakt van alles dat er te zien was, of dat misschien boeiend genoeg was. De gehele Direct is hierboven terug te kijken mocht u daar behoefte aan hebben.

– Nintendo begint met de 3DS. Logisch, je kan het maar gehad hebben. Men moet toch iets doen aan deze handheld, want beloofd. Dus komt men met makkelijke content zoals WarioWare Gold. De bekende microgames komen naar de 3DS. Veel oude en een natuurlijk wat nieuwe. In totaal zitten er 300 microgames in deze collectie. Op 3 augutus is deze beschikbaar.

– Dillon’s Dead-Heat Breakers is een tower defense-game met action waarbij u rond kunt lopen en schieten. Mii friends kunnen helpen als gunners. De demo is beschikbaar vanaf 10 mei, de game zelf op 24 mei.

– Bowser Inside Story komt van DS naar 3DS tezamen met Bowser Jr Story in 2019. De game is een remake en dus geen 1-op-1 port. Ze doen er wel iets voor.

– Detective Pickachu heeft een stem. Dat klinkt echt vreemd. Een volwassen stem in een piepfiguurtje. De game komt uit op 23 maart en natuurlijk is er ook een amiibo. Ook eentje in EXTRA LARGE!

– Luigi’s Mansion van de Gamecube in een 3DS remake, komt ergens dit jaar uit. Er is nog geen datum voor.

– Kirby Star Allies komt volgende week uit, maar dat wisten we al. Op 16 maart ligt de game in de winkels en op 23 maart komt de eerste gratis content update met extra personages. De demo is er nu.

– Okami HD komt naar de Switch ergens in de zomer.

– Sushi Stricker. Beetje met sushi gooien vanaf loopbanden. Sushi is verboden, en dat kan natuurlijk niet. Op 8 juni komt de game uit voor de Switch en ook voor de 3DS.

– De ontwikkelaar van Octopath Traveler heeft twee nieuwe hoofdpersonages getoond: Tressa een merchant en Alfyn, een apotheker. Tressa heeft als ability dat ze items kan kopen van NPC’s en de apotheker is opzoek naar mensen die hij kan genezen. De game zelf komt op 13 juli uit.

– Travis Strikes Again: No More Heroes, een game met 7 verschillende games in zich zoals bijvoorbeeld racen en een shooter komt exclusief uit voor de Switch. Ergens in het najaar, nog geen datum.

– De Dark Souls Remastered krijgt een network test en natuurlijk een amiibo. Solaire of Astora, van het bekende “Praise the Sun” is ook beschikbaar op 25 mei.

– Mario Tennis Aces krijgt ook een netwerk test, in de vorm van een toernooi zodat u de game al kunt spelen voordat deze uitkomt op 22 juni.

– Captain Toad Treasure Tracker komt van de Wii U naar de Switch. Nou, geweldig. Het enige positieve zijn Super Mario Odyssey levels. Er komt ook een versie naar de 3DS. Beide zijn er op 13 juli.

– Ook de geweldige game *kuchkuch* Undertale komt naar de Switch. Alleen wanneer is nog onbekend.

– Wel bekend is dat de Crash Bandicoot: N. Sane Collection naar de Switcht komt op 10 juli.

– Little Nightmares, de game die al eerder op de PC, PS4 en Xbox One uitkwam komt in een complete edition naar de Switch waar ook de DLC bij in zit. Op 18 mei kunt u er mee aan de slag.

– South Park: The Fractured But Whole komt ook naar de Switch. Nog meer niet nieuwe games. De vraag is hoeveel er uit gehaald is omdat het te grof is voor het Nintendo-publiek. De game is er op 24 april.

– Hyrule Warriors: Definitive Edition komt op 18 mei uit.

– Op 31 maart zijn de finales van ARMS en daarom mag iedereen dat weekend de game gratis spelen op de Switch.

– Versie 3.0 komt voor Splatoon 2. Daarin zitten nieuwe stages en nieuwe outfits. Ook Rank X wordt ge├»ntroduceerd voor gamers die echt goed zijn. Er komt ook een Octo Expansion voor de game uit. Een betaalde DLC met een campaign die ergens deze zomer uitkomt.

– En tot slot… zien we dat Super Mashs Bros. ergens in 2018 naar de Switch komt met de Inklings uit Splatoon 2.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!