Activision Blizzard verdient extreem veel met microtransacties

activisionBent u klaar voor wat bizarre cijfers? Want dat zijn ze. Activision Blizzard heeft bekendgemaakt wat men vorig jaar verdiend heeft en hoe dat is opgedeeld. In totaal werd er $7,16 miljard dollar verdiend en dat is meer dan de $6,60 miljard die het jaar daarvoor werd binnengehaald. Het bedrag van 7,1 miljard dollar bestaat voor 5,43 miljard uit microtransacties! Hallo! Komt dat even bij u binnen? Dat is een serieus groot bedrag. Waar het exactprecies vandaan komt is niet helemaal gespecificeerd, maar let. even. op. Dit bedrag bestaat uit $2 miljard dollar namens King Games. Dus mobiele spelletjes zoals Candy Crush, Farm Hero Saga en spelletjes met diertjes enzo. Bizar gewoon. De rest van het bedrag komt uit bijvoorbeeld Hearthstone (schuldig, ik weet het), Overwatch, Call of Duty en andere games.

Het is knap dat Activision Blizzard nooit negatief in het nieuws is geweest met deze micro’s. Blijkbaar doet men het dus goed op dit vlak en weet men bij ActiBliz wel hoe het werkt. Zolang gamers niet klagen en men er goed geld mee binnenhaalt, en dat doen ze blijkbaar, dan is er niets aan de hand. Maar dat het een megabedrag is, is wel duidelijk.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!