Welkom februari, samen met je games

games februari 2018Februari is geruisloos aangebroken vandaag en dat wil zeggen dat we gaan kijken naar een nieuwe rits aan games die uitkomen. Releasedatums van deze maand zijn, als het goed is, allemaal in steen gegraveerd en dus is het tijd om de balans op te maken van dingen die wellicht boeiend kunnen zijn. Voordat u aan de bel trekt; nee, dit zijn niet alle releases van deze maand, maar wel de games die volgens ons enige aandacht verdienen. Schrijft u even mee?

EA Sports UFC 3 – 2 februari – PS4 en Xbox One


Knokkende mannen en vrouwen in een achthoekige ring. En zodra er een knock-out is geslagen of is bezweken onder de druk klinkt de bel voor het eindsignaal. Vechten als of uw leven er vanaf hangt, maar wel vanaf de bank. Heerlijk toch.

Shadow of the Colossus – 6 februari – PS4


Normaal is er geen plek voor een remastermake in dit overzicht, maar voor deze uitzonderlijke game met zeer goede recensies maken we een uitzondering.

Kingdom Come: Deliverance – 13 februari – Windows, PS4 en Xbox One


Een first person RPG, die wellicht doet denken aan de manier waarop u Skyrim heeft gespeeld, maar dan in een setting van ridders. Veel tekst, maar ook veel diepgang zover we kunnen zien. Iemand heeft een paard vermoord, en schijnbaar ook een setje ouders. Tijd voor revanche dus.

Secret of Mana – 15 februari – Windows, PS4 en PS Vita


Als we Shadow of the Colossus vermelden, dan ook maar deze SNES-remake van Secret of Mana. De verschillen met de SNES-versie zijn immens en wellicht is dat juist een reden om de game alsnog een keer op te pakken.

Age of Empires: Definitive Edition – 20 februari – Windows


Eigenlijk zou deze remaster al ergens in oktober uitkomen, daarna eind december en nu moet het op 20 februari dan eindelijk zover zijn. Het beste van heel veel games in het eerste deel gestopt en dat in een remaster.

Metal Gear Survive – 20 februari – Windows, PS4 en Xbox One

Een andere insteek dan de Metal Gear-games die u kent, en zover we hebben kunnen opmaken uit de open beta is er ook weinig dat aan Metal Gear doet denken. Het verslaan van waves is tot nu toe het enige dat we gezien hebben, dus het is te hopen dat het voldoende is.

En verder…

Dragon Quest Builders komt op 9 februari uit voor de Switch, Dynasty Warriors 9 op 13 februari voor Windows, PS4 en Xbox One en Owlboy komt nogmaals uit maar nu voor de Switch, PS4 en ook de Xbox One. Radiant Historia: Perfect Chronology komt uit voor de 3DS, Bayonetta en Bayonetta 2 komen uit voor de Switch en Fe verschijnt op de Xbox One, PS4, Switch en voor Windows.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!