EA weet nog niet of microtransactions terugkomen in Battlefront 2

review star wars battlefront IIDoe. Maar. Niet. Dat is onze, in slechts drie woorden omgeschreven, tip voor EA. De ontwikkelaar die de grootste bak najaarsstront over zich heen kreeg vanwege microtransactions in combinatie met de lootboxes, zette op de dag van release van Star Wars Battlefront 2 de betaalmogelijkheid uit in de game. Maar het leed was al geleden. Geannuleerde pre-orders, games die in de winkel bleven liggen (zelfs tijdens Black Friday) en immens grote onvrede bij de fans. Ook het progressiesysteem ging op de schop en tot op heden is het nog stil gebleven over het terugkeren van de betaalmogelijkheden. Op het moment van uitzetten was het bericht van DICE dat ze op een later moment zouden terugkomen, maar CFO Blake Jorgensen zegt nu dat men nog niet zeker is:

Clearly we are very focused on listening to the consumer and understanding what the consumer wants and that’s evolving constantly. But we’re working on improving the progression system. We turned the MTX off as an opportunity to work on the progression system inside the game. We’re continuing to do that. I think there’s an update this week and again next week.

Overtime, we’ll address how we will want to bring the MTX either into the game or not and what form we will decide to bring it into.

Als eerste, Blake, ik neem aan dat ik Blake mag zeggen, is luisteren naar de consument al niet zo best gelukt. Want dan hadden ze er überhaupt nooit ingezeten. Wij hebben nog nooit een gamer horen zeggen: “Kut, wat balen dat er in Game XXX geen mogelijkheid zit om extra geld uit te geven. Balen dat er geen microtransactions mogelijk zijn!!” Echt nog nooit. En dat EA twijfelt of ze terugkomen lijkt ons ook een Pinokkio-verhaal. Natuurlijk komen ze terug. Zodra de eerste echt gratis toevoegingen komen, rondom de film dus, brengt men zeker en vast ook een vernieuwd systeem met zich mee. Of een weekje later als de hype van de film vertrokken is. Ze komen zeker terug. Want geld.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!