EA heeft Respawn gekocht

titanfall 2 respawnEA heeft een nieuwe studio gekocht. Ondanks dat het wellicht al leek dat Respawn een onderdeel was van EA is dat vanaf nu officieel zo. De makers van Titanfall en Titanfall zijn nu ingelijfd. Daar is men zelf natuurlijk heel blij mee, maar persoonlijk kijk ik wel met argusogen naar wat er gaat komen. Westwood en Visceral, om er maar even twee te noemen, werden ooit ook door EA opgeslokt. En iedereen weet hoe het daar mee is afgelopen. In totaal is er 455 miljoen dollar gemoeid met de overname. 315 miljoen dollar in aandelen en geld en 140 miljoen als er bepaalde doelen gehaald worden met de games waaraan men nu werkt. Zoals gezegd is Respawn er blij mee.

We have worked together a long time from the inception of the studio. [An acquisition] has come up from time to time. The question was, where we are in the industry, how do we take the next step in making bigger, better games. We see the need for bigger resources to make bigger games.

We felt that now was the time to join an industry leader that brings the resources and support we need for long term success, while still keeping our culture and creative freedom. EA has been a great partner over the years with Titanfall and Titanfall 2, and we’re excited to combine our strengths. This is a great next step for Respawn, EA, and our players.

Het is te hopen dat Respawn krijgt wat men verdient met deze deal. Titanfall 2 was een enorm goede shooter, maar de release zelf was gesandwicht tussen CoD en Battlefield 1 in, en dat was gewoon geen juiste beslissing van EA. Titanfall 3? Laten we hopen dat deze game het beter gaat doen en meer aandacht krijgt. En anders sluit EA gewoon de toko. Geen probleem.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!

 • General Dripple

  Titanfall 3: The Lootbox Edition.

 • Einde van de Titanfall reeks dus.

  • Mwah, zo erg is dat niet toch? Begrijp me niet verkeerd hoor waren leuke games maar niet iets wat ik tot in de oneindigheid wil spelen.

   • Het was ook gewoon een constatering, ik heb niet geschreven dat ik daar verheugd of teleurgesteld om ben. Het is ook niet echt mijn type game, maar het is wel een aardig concept. Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat de overname door EA de reeks geen goed zal doen, zoals EA eigenlijk keer op keer al heeft bewezen.

    Ik vind het overigens wel merkwaardig dat die lui niet lijken te leren van eerder gemaakte beslissingen. Vroeger werd onder de naam 2015 de Medal of Honor reeks gemaakt. Toen EA 2015 overnam werd die mooie serie de nek omgedraaid. Een aantal medewerkers vonden dat niet zo tof en zijn toen Infinity Ward begonnen en hebben de CoD reeks gecreëerd. Ook toen kwam er onenigheid met uitgever Activision. De oprichters van IW stappen uit de samenwerking waardoor IW feitelijk ophoudt te bestaan en richten vervolgens Respawn op. Nu wordt die studio ingelijfd door EA, driemaal raden waar dit op uitdraait.

    • Er zal genoeg geld mee gemoeid worden. Denk dat dat het enige is waar ze aan denken.