EA heeft Respawn gekocht

titanfall 2 respawnEA heeft een nieuwe studio gekocht. Ondanks dat het wellicht al leek dat Respawn een onderdeel was van EA is dat vanaf nu officieel zo. De makers van Titanfall en Titanfall zijn nu ingelijfd. Daar is men zelf natuurlijk heel blij mee, maar persoonlijk kijk ik wel met argusogen naar wat er gaat komen. Westwood en Visceral, om er maar even twee te noemen, werden ooit ook door EA opgeslokt. En iedereen weet hoe het daar mee is afgelopen. In totaal is er 455 miljoen dollar gemoeid met de overname. 315 miljoen dollar in aandelen en geld en 140 miljoen als er bepaalde doelen gehaald worden met de games waaraan men nu werkt. Zoals gezegd is Respawn er blij mee.

We have worked together a long time from the inception of the studio. [An acquisition] has come up from time to time. The question was, where we are in the industry, how do we take the next step in making bigger, better games. We see the need for bigger resources to make bigger games.

We felt that now was the time to join an industry leader that brings the resources and support we need for long term success, while still keeping our culture and creative freedom. EA has been a great partner over the years with Titanfall and Titanfall 2, and we’re excited to combine our strengths. This is a great next step for Respawn, EA, and our players.

Het is te hopen dat Respawn krijgt wat men verdient met deze deal. Titanfall 2 was een enorm goede shooter, maar de release zelf was gesandwicht tussen CoD en Battlefield 1 in, en dat was gewoon geen juiste beslissing van EA. Titanfall 3? Laten we hopen dat deze game het beter gaat doen en meer aandacht krijgt. En anders sluit EA gewoon de toko. Geen probleem.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!