Phil Spencer ziet de strijd tussen MS en Sony nog niet ontdooien

xbox one xHet zou een overwinning zijn, en voor veel gamers de hemel als het er ooit van komt, dat zowel Sony als Microsoft hun platformen volledig openstellen voor elkaar en het geen kont meer uitmaakt of je nu een console bezit uit de Xbox One-familie of een PS4. Als gamers van beide religies ooit met en tegen elkaar kunnen spelen zal het internet op z’n kop staan en tranen van geluk over de globe vloeien. Fortnite deed het even door aan hun eigen kant iets op de servers open te zetten, maar tot op heden is de cross-platform mulitplayer vaag en ingewikkeld. Microsoft werkt er wel langzaam aan, met Minecraft bijvoorbeeld, maar er was een tijd dat Sony wilde, en Microsoft het tegenhield. Inmiddels zijn de kaarten omgedraaid en houdt Sony de boot af.

Of het komt omdat Sony de grootste is en er dus in hun ogen weinig winst is te behalen, of dat men gewoon liever geen samenwerking meer wil met Microsoft, het is onbekend. Phil Spencer zegt redelijk vaak met Sony in gesprek te zijn, maar tot nu toe zonder succes.

We talk to Sony all the time. I have a real struggle making comments about their motivation or timelines (…) I know there is a certain view that says if my friends have this console, they can’t play with people who buy another console. I don’t think everybody is taking that same approach to the ecosystem. So I’m never going to call anything a lost cause but I think some of the fundamental reasons and certain scenarios, they’re not really going away. So I don’t know what would change.

De vraag is of Sony het nodig heeft. Op de PS4 is geen backwards compatibility, geen Game Pass zoals Microsoft dat heeft, geen 4k BluRay mogelijkheden en geen EA Access. En ondanks dit alles verkoopt de PS4 ongeveer twee keer zoveel als de Xbox One. Kijkende naar die cijfers denk ik Sony het wel prima vindt op deze manier.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!