Loot boxes vallen niet onder gokken

loot boxesLoot boxes zijn de nieuwe season passes voor veel gamers. In Forza 7 zitten ze, Shadow of War heeft ze en ook Star Wars Battlefront 2 heeft loot boxes. Assassin’s Creed Origins trouwens ook, maar die zijn niet met echt geld te koop, dus boeit dat minder. De woede die dit opwekt bij de gemiddelde gamer heeft een groepje er toe doen besluiten om content op te nemen met de ESRB. Dit instituut beoordeeld games en geeft er een leeftijdsclassificatie aan. Het doel was om games met loot boxes een 18 jaar en ouder stempel te geven omdat, zeker als er echt geld mee gemoeid is, op gokken lijkt.

De ESRB heeft zich er over gebogen en het verzoek van de aandragers afgeschoten. Het klopt volgens de ESRB dat er een vorm van kansspel aan vast zit, maar het is geen gokken. Als koper van een loot box krijg je namelijk altijd iets terug. Een loot box is nooit leeg. Het kan natuurlijk zijn dat er items in zitten waar u niets aan heeft, maar dat kan ook bij pakjes kaarten in Hearthstone of bij het kopen van voetbalplaatjes voor een Panini plakboek. Geen stempel dus dat games met loot boxes voor volwassenen zijn, de aandragers hebben verkeerd gegokt.

ESRB does not consider loot boxes to be gambling. While there’s an element of chance in these mechanics, the player is always guaranteed to receive in-game content (even if the player unfortunately receives something they don’t want). We think of it as a similar principle to collectable card games: sometimes you’ll open a pack and get a brand new holographic card you’ve had your eye on for a while. But other times you’ll end up with a pack of cards you already have.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!