Fortnite vs PUBG: Round 2

fortniteDat PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS en Epic’s Fornite een lichtelijke strijd met elkaar zijn aangegaan is inmiddels wel duidelijk. PUBG beticht Epic van het extreem na-apen van hun Battle Royale-game en Epic brengt dat onderdeel gewoon gratis op de markt. Bluehole gaf aan te kijken of men hier iets mee wil doen en Epic zwijgt in alle talen. Iets dat ook met regelmaat naar buiten komt zijn de cijfers over de aantal spelers die PUBG heeft. Dit doet Bluehole niet zelf, maar de wereld kijkt er wel naar. Op dit moment zitten deze getallen bijna aan de 2 miljoen spelers die tegelijkertijd PUBG spelen. En dus, komt Epic ook met cijfers over Fortnite over de drempel. Echt controleren kunnen we ze niet omdat Fortnite niet via Steam beschikbaar is zoals PUBG, maar Epic heeft haar eigen launcher. De cijfers die men ons voorschotelt zeggen dat er op het hoogte punt 525.000 spelers had die de Battle Royale speelden en per dag ongeveer 3,7 miljoen unieke spelers ziet. Dit waren de cijfers van afgelopen zondag. Dat deze nog verder zullen stijgen lijkt logisch, de Battle Royale is gratis op dit moment, de rest van Fortnite wordt dat ergens in 2018 en de game is niet alleen op PC beschikbaar maar ook PS4 en Xbox One.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!