LawBreakers struikelt over de drempel

lawbreakersLawBreakers lijkt in de eerste paar dagen waarin de game officieel uit is meer op een jawbreaker, dan een lawbreaker. De “law” normaal gesproken is dat een game die uitkomt het zeker in de eerste week erg goed doet. De cijfers die bekend zijn over de game, en die via Stream heel makkelijk te zien zijn, tonen echter heel iets anders. De eerste beta in juni had ongeveer 7500 spelers. Best netjes. Zeker omdat we niet weten hoeveel keys er beschikbaar waren. De beta daarop, in juli, die we echt moesten spelen, had er slechts 4500. En die tweede, was open voor iedereen. En daarna, de lancering. Op het hoogtepunt speelden 3000 mensen Lawbreakers, zegt Steam.

Githyp, die met de cijfers komt, bekeek voor de grap ook even de cijfers van Battleborn. Gewoon, om die er eens even naast te leggen. Die game had in de eerste week, tijdens de lancering, tenminste nog 12.000 spelers. Daar komt LawBreakers in een hele week maar net aan. Want op dit moment spelen er ongeveer 2000 mensen LawBreakers, en dat is dan op het hoogtepunt van de dag. Met deze zeer matige tot zelfs slechte cijfers komt de game niet eens in de top 100 van meest gespeelde games op Steam. Doei, Cliffy B! Hoe goed je game ook is, het faalt.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!