Augustus 2017 zit stampvol met games

games van augustus 2017Het einde van de droogte aan nieuwe games is aanstaande. De maand juni en juli zijn voorbij en langzaam trekken we richting de periode die veel te vol zit met games. Augustus is de aftrap van deze periode. Er zijn eigenlijk, zeker aan het einde van de maand, veel te veel games die uitkomen. Om als voorbeeld 29 augustus te pakken; deze dag kent al tien releases. Het is gekkenwerk om ze allemaal hier te plaatsen met trailer, geloof ons, dat is het. Maar de grootste, meest opvallende of gewoon games waarvan wij vinden dat u die moet spelen plaatsen we in de schijnwerpers. Het is tijd om het huishoudboekje erbij te pakken en moneys te gaan reserveren. Augustus is groots.

Hellblade: Senua’s Sacrifice – 8 augutus – PS4 en PC/Windows


De mannen en vrouwen achter Heavenly Sword, Enslaved: Odyssey to the West en DmC: Devil May Cry brengen deze game als indie uit op 8 augustus. Het is een action, hack-and-slash game met spirituele invloeden. Misschien wel de meeste oogstrelende indie-game tot nu toe. Of het ook goed speelt is nog even afwachten.

LawBreakers – 8 augustus – PS4 en PC/Windows


Tijd voor succes of een harde faceplant. Dat is het voor Cliffy B, de man die vaak een duidelijke mening heeft over zaken, en zijn game LawBreakers. De game is een “standaard” hero-shooter die we inmiddels wel kennen, maar misschien doet dit voor u Overwatch verdrijven.

Agents of Mayhem – 15 augustus – PC/Windows, Xbox One en PS4


Het team dat normaal gesproken de Saints Row-games maakt, komt op 15 augustus met Agents of Mayhem. De humor is deels gebleven, de stijl ook, wederom een open wereld en deze game speelt zich af na de gebeurtenissen van Gat out of Hell, de laatste Saints Row IV uitbreiding. Ach, sommige dingen veranderen nooit.

Matterfall – 15 augustus – PS4


Na Nex Machina, die Housemarque volledig als indie-studio op de markt bracht, is het deze maand tijd voor een Housemarque-titel die via de Sony kanalen tot ons komt. De formule blijft hetzelfde: twinstick shooter, heel veel grafisch geweld en dikwijls een prima spelende game.

Observer – 15 augustus – Mac, PC/Windows + Linux, PS4 en Xbox One


Een cyberpunk survival horror game met in de hoofdrol niemand minder dan onze eigen Nederlandse Rutger Hauer. De game speelt zich af in 2084 in Polen. Nou, dan hoeven we u niet te vertellen dat het daar al misgaat. Mocht u tien minuten gameplay willen zien, klik dan hier.

Sonic Mania – 15 augustus – Switch, PC/Windows, Xbox One en PS4


Een nieuwe Sonic-game is altijd link. Het verleden heeft geleerd dat er vaker floppers dan toppers tussen zitten. Zeg dus niet als u deze game koopt en hij tegenvalt dat wij u hier toe aan hebben gezet, maar als het bevalt dan weet u waar het idee vandaan kwam om deze te kopen.

Uncharted: The Lost Legacy – 22 augustus – PlayStation 4


Een stuk standalone DLC, die eigenlijk gewoon een volledige game genoemd mag worden. Wellicht is spin-off een betere term. Hoe het ook zit, Nadine en Chloe gaan ditmaal zelf op avontuur zonder Nathan Drake.

Absolver – 29 augustus – PS4 en PC/Windows


Een online fighter die soms meer op een dansgame lijkt dan een echte fighter. Althans, als we naar de bewegingen kijken. De game bestaat uit single, co-op en vs. gameplay met free roam mogelijkheden. Het is dus net geen MMO, maar heeft er wel iets van weg. Of dit een hit of mis wordt…

Everybody’s Golf – 29 augustus – PS4


Na het onlangs uitgekomen Infinite Minigolf is het in augustus tijd voor “echt” golfen op de PS4. De Everybody’s Golf-reeks loopt al sinds de PS1 en brengt veel gamers vaak een hoop plezier.

Hello Neighbor – 29 augustus – PC/Windows en PS4


Deze game is vreemde. Het is een stealth survival horrorgame waarbij het uw doel is om in te breken bij uw buurman. Indie, dat zeker, maar het ziet er wel interessant uit. Of het ook leuk is moet blijken maar misschien is dit wel een titel waar u iets mee kunt.

Mario + Rabbids Kingdom Battle – 29 augustus – Nintendo Switch


De laatste uit het rijtje van games die een trailer meekrijgen is deze. De game is bij iedereen inmiddels bekend en het enige wat Ubisoft nu nog moet doen is een product afleveren dat leuk is om te spelen en technisch goed in elkaar steekt, dan mag men deze XCOM Mario-clone met het stempel succes op hun naam schrijven.

En verder dan?

Op 1 augustus komt Patapon Remastered uit voor de PS4, op de vijftiende Cities: Skylines voor de PS4 en Nidhogg 2 komt ook uit op de 15de voor Mac, Windows en PS4. Voor de Xbox One, PS4 en PC/Windows is het 25 augustus mogelijk om F1 2017 te spelen, dezelfde dag maar dan niet voor Windows is ook Madden NFL 18 er en ook op de 25ste is voor de PS4 en Xbox One de game One Piece: Unlimited World Red Deluxe Edition beschikbaar. Tot slot ligt Yakuza Kiwami voor de PS4 ook nog op 29 augustus in de shops.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!