Dit is de AtariBox, de eerste foto’s en info

ataribox 2Ontwikkelaar Atari bracht in 1993 de Atari Jaguar op de markt. Dit was de laatste console, echte console, die de ontwikkelaar uitbracht. Hierna verschenen er nog een aantal Flashback-consoles die niets anders waren dan een stukje plastic met twee controllers waar een aantal games op voorgeprogrammeerd stonden. Een tijdje terug kwam Atari met het nieuws dat men een aan nieuwe console werkte genaamd de AtariBox. Wat het precies was, of eigenlijk is, is nog steeds niet helemaal bekend. Maar de eerste foto’s zijn er en ook iets aan informatie over wat het doosje kan.

We know you are hungry for more details; on specs, games, pricing, timing. We’re not teasing you intentionally; we want to get this right, so we’ve opted to share things step by step as we bring this to life, and to listen closely to the Atari community feedback as we do so.

De console ziet er behoorlijk stijlvol uit, een stuk beter dan de PS4 en Xbox One in ieder geval. Er zitten vier USB-poorten op, een HDMI, netwerkaansluiting en een SD-slot. Op de console kunnen oude games gespeeld worden maar ook “current games”. Wat voor soort games men bedoelt, hoeveel kracht er in het doosje zit, hoe de controllers er uit zien of wanneer we meer informatie krijg is allemaal niet bekendgemaakt. Dit is het, dit zijn de foto’s. De AtariBox: Hit or miss?

ataribox 1
ataribox red

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!