Dit is de AtariBox, de eerste foto’s en info

ataribox 2Ontwikkelaar Atari bracht in 1993 de Atari Jaguar op de markt. Dit was de laatste console, echte console, die de ontwikkelaar uitbracht. Hierna verschenen er nog een aantal Flashback-consoles die niets anders waren dan een stukje plastic met twee controllers waar een aantal games op voorgeprogrammeerd stonden. Een tijdje terug kwam Atari met het nieuws dat men een aan nieuwe console werkte genaamd de AtariBox. Wat het precies was, of eigenlijk is, is nog steeds niet helemaal bekend. Maar de eerste foto’s zijn er en ook iets aan informatie over wat het doosje kan.

We know you are hungry for more details; on specs, games, pricing, timing. We’re not teasing you intentionally; we want to get this right, so we’ve opted to share things step by step as we bring this to life, and to listen closely to the Atari community feedback as we do so.

De console ziet er behoorlijk stijlvol uit, een stuk beter dan de PS4 en Xbox One in ieder geval. Er zitten vier USB-poorten op, een HDMI, netwerkaansluiting en een SD-slot. Op de console kunnen oude games gespeeld worden maar ook “current games”. Wat voor soort games men bedoelt, hoeveel kracht er in het doosje zit, hoe de controllers er uit zien of wanneer we meer informatie krijg is allemaal niet bekendgemaakt. Dit is het, dit zijn de foto’s. De AtariBox: Hit or miss?

ataribox 1
ataribox red

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!

 • AtariMario

  Tsja… hoop toch wel oude games in een nieuw jasje… Enduro bv ziet er ook met HDMI niet heel goed uit..
  Uiteraard hoop ik wel op ET.
  Ding komt toch wel in huis!

  • Dave Janssen

   Ik denk dat er ook gewoon nieuwe titels met matige/redelijke graphics op gaan komen. Ik zie t apparaat vooralsnog als een soort van Wii U. Zonder de motion-besturing en met Atari-games ipv Nintendo-games. Wordt interessant om te zien of er ook 3rd party titels voor uitkomen.

 • Het ding ziet er wel behoorlijk dope uit.

 • E.T. in HD! Yay.

 • Dave Janssen

  Atari heeft al wel wat gezegd over de inhoud vh kastje, namelijk “modern internal specs”. Dat is natuurlijk open voor interpretatie, maar de Wii valt hier in ieder geval niet meer onder. Het systeem moet als home-console met modern internal specs toch op z’n minst een veelvoud van de grafische kracht van de Wii hebben. De Wii heeft namelijk maar 12 gigaFLOPS aan power.

  Ik zou een systeem verwachten met op zijn minst enkele honderden gigaFLOPS aan grafische kracht. Zeg maar in the same ballpark als een Wii U of een gedockte Nintendo Switch. Mogelijkerwijs zelfs krachtiger dan dat, maar dat valt te bezien.

  • JungleJack

   Het HDMI moet het wel “modern” zijn. Maar toch, de kans dat er een GTX1080-like GPU in zit is 0%. Het zal wel een Tegra-Switch-achtige oplossing worden zodat er ook vandaag de dag indie’s op kunnen draaien.

   • Dave Janssen

    Ik denk dat games als Fifa en andere sport games er ook wel prima op kunnen draaien hoor. Games als Skyrim of Rayman : Legends moet t systeem ook prima aankunnen. Net als Unravel of vrijwel alle remasters van oude games. Titels als Overwatch of Diablo 3 moeten ook mogelijk zijn. Natuurlijk hoeven geen van al deze titels voor t systeem te verschijnen maar de ataribox moet veel meer dan alleen indies aankunnen.

    De gtx 1080 biedt 8900 gigaFLOPS aan grafische kracht. Daarmee is deze kaart meer dan 20 keer zo krachtig dan een gedockte nintendo switch. Die zit geschat maar net boven de 400 gigaFLOPS aan FP32 performance. Dus… nogal wiedes dat de ataribox dat niet gaat halen.

    T laatste nieuws is dat de console gedeeltelijk gefinancierd gaat worden dmv crowdfunding. En de specs liggen nog niet vast omdat men naar gebruikersfeedback gaat luisteren. Maar er kan pc-hardware in de console komen. Zeker een interessant businessplan, maar ook behoorlijk atypisch voor een console launch. Mocht de feedback vooral “more powerrrrrrr” zijn dan bestaat de kans dat atari kiest voor een console met meer dan 1000 gigaFLOPS aan grafische kracht. Waarmee het systeem eigenlijk alle Xbox One titels aan zou moeten kunnen. Maar dat valt allemaal te bezien. Misschien houden ze het op 500 gigaFLOPS wat te weinig is voor veel xbox one titels.

    Sowieso is t echt afwachten of er überhaupt meer dan een handvol 3rd party-titels voor verschijnen.