Mass Effect: Andromeda demo is uit

mass effect andromeda reviewNet zoveel mosterd na de maaltijd als The Surge, zullen we maar denken. Maar hij is er! Een tien uur, gratis speelbare, demo van Mass Effect: Andromeda. Helemaal aanraden kan ik u deze demo niet, maar mocht u toch zin hebben in wat ruimte “actie” dan is dit misschien iets voor u. De trail is beschikbaar op alle drie de platformen waar de game voor is uitgekomen. Het enige wat u hoeft te doen is naar deze website gaan, en daar uw platform aan te geven en gaan. Wellicht heeft u dit weekend niets anders te doen dan kijken naar de regen, dan is Andromeda een prima alternatief. Anders zou ik persoonlijk voor iets anders gaan.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!

 • JCDenton

  Pure schijt…

  • Alfred E. Neuman

   Moet toch zeggen dat ik Andromeda echt geen slechte game vind. Het is minder dan de vorige trilogie maar allesbehalve slecht.

   Belangrijkste minpunt is het feit dat de game niet stabiel te krijgen is op mijn systeem, zelfs zo bizar dat ik hem moet cappen op 30fps en 30hz puur om de framerate stabiel en speelbaar te krijgen.

   • JCDenton

    De originele trilogie was goed. Dit lijkt me een matige versie daarvan. €5,- budgetbak titel voor mij.

   • Dave Janssen

    Ja, met een GTX 970 had ik ook stotters. Maar die ging kapot onder garantie, en toen heb ik met veel korting een GTX 1070 kunnen krijgen. Daar draait het spel echt perfect op met een unlocked framerate. Met een hele dure GPU kun je hem dus ver boven 30 fps goed draaien.

    Zodra het spel goed draait, is het eigenlijk best leuk om te spelen. Heel veel verschillende planeten om te verkennen, goede graphics en audio, goed uitgewerkt schieten. Helemaal geen slechte game.

    Overigens op een andere site gelezen dat je met deze demo alleen de eerste planeet kunt spelen, plus de multiplayer. Dus niet onbeperkt verkennen 10 uur lang, zoals met de origin access demo.

    • Alfred E. Neuman

     De GPU is het probleem ook niet, een 970 is prima in staat om high-settings 60fps te draaien. Het probleem is de optimalisatie, of eigenlijk het gebrek daar aan. Wanneer je met 70% GPU belasting ineens van 60 naar 35 fps duikt, en dan weer 50, 45,30 etc…dan is er toch iets goed mis met de game.

     Tijdens een intense actiescene steady 60fps om vervolgens naar een blinde muur te staren met minder dan 30 fps.

     Nee, een 970 zou echt geen probleem moeten zijn…. nog snel zat.

     • Dave Janssen

      Dat kan dan wel zo zijn dat de 970 niet volledig benut wordt. Toch waren bij mij alle stotters weg na de upgrade. Fps varieert wel maar alles ziet er ultra-vloeiend uit. En mn cpu is een 3 jaar oude i5.

     • Alfred E. Neuman

      Dat klopt, ik merk ook dat op lagere settings de problemen iets minder lijken te worden. Helaas blijft het zich wel voordoen op de lage settings. Dus met een snelle GPU zal het waarschijnlijk minder of helemaal weg gaan zoals jij beschrijft met een 1070.

      Ik draai trouwens ook op een i5, een 4690k op 4,2ghz…snel Dingetje.

     • Dave Janssen

      Die i5 is iets sneller dan die wat ik heb. Ik heb een i5-4590 die met agressieve turbo op 3,6 GHz draait tijdens gamen. Verder heb ik 16GB RAM, Windows 10 x64 Creators Update, game geinstalleerd op 3TB HDD van Toshiba, OS op 512GB SSD van Crucial.

      Waarschijnlijk zou je het spel makkelijk aankunnen met een GTX 1070. Maar je processor zou in sommige games wel een beetje bottlenecken. Dat doet die van mij ook. Maar dat is niet zo erg, hoewel mijn CPU wel een beetje bottlenecked levert dit geen problemen op. De games draaien gewoon ultra-vloeiend, ook met 100% CPU-load. Heb geen stotters of micro-stutter of wat dan ook. Maar met een sterkere processor zouden de framerates wel nog wat hoger kunnen zijn.

 • Ik heb hem nog nooit gespeeld, dus misschien is dit handig voor mij. Ik ben tot nu toe een beetje huiverig om deze game aan te schaffen. Ik ben een groot fan van ME, maar deze game wist mij steeds minder te boeien toen de release dichterbij kwam.