Zoon van Kratos is geen lastpak in God of War

god of war ps4Vorig jaar tijdens de E3 2016 zagen we de nieuwe God of War. En nieuw, zo zag het er zeker uit. Buiten een andere omgeving en dus andere goden, zagen we ook dat Kratos ouder was geworden, dat de game ineens een XP-systeem had gekregen en dat hij een zoontje had. Kinderen zijn hinderen, zeiden mijn ouders altijd. En ze hadden gelijk. Doorgaans is een companion in een game sowieso al irritant, maar helemaal als het een koter is. Toch schijnt Atreus, want zo heet het ventje, geen lastpak te zijn, althans dat zegt Cory Barlog. En hij kan het weten, hij is de regisseur van de game.

Kratos and his son work together. The kid is not a burden. Kratos doesn’t speak the language. His son, the whole game, is translating everything. Anytime you have writing on the wall, he’s reading it. Even though the kid speaks the language, he’s never been outside of his forest. By the end, the kid’s not a burden; when he gets better, you feel responsible for that. In other games, you feel like all you’re doing is upgrading. In this one, I feel like you’re proud of the kid.

Woorden als “trost” en “geen last” vallen al snel. Tijdens de trailer van de afgelopen E3 zagen we al dat het zoontje met een grote waterslang sprak. In de oude God of War-games had Kratos dit beest allang aangevallen, maar in die trailer bleek dat de slang juist wilde helpen. Wellicht dat de woede van Kratos door dit soort momenten gaat liggen en het er iets rustiger aan toegaat in de game. Het is te hopen dat Atreus, het zoontje, snel ontvoert wordt of sterft, dan komt de ouderwetse woede weer terug en kunnen we gewoon alles slopen.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!