Online op de Switch wordt World Class, zelfs met voice app

nintendo switch logoWorld Class, zo noemt Reggie Fils-Aime het online systeem van Nintendo. Althans, dat moet het worden. Dat is ook de reden dat men een groot gedeelte van het onlineplatform uit heeft gesteld naar begin 2018. Het gedeelte dat is uitgesteld is het Netflix-achtige systeem waarbij abonnees van het Nintendo platform elke maand een aantal klassieke titels ter beschikking hebben. Het online tegen elkaar kunnen spelen zou wel lancering in juli, als Nintendo Splatoon 2 uitbrengt. De vraag is alleen of dan ook de voice chat app beschikbaar is, of dat deze ook pas in 2018 komt.

U heeft wellicht de manier van verbinden gezien die third party ontwikkelaar Hori bedacht heeft voor hun headset, zo niet dan ziet u dat plaatje hieronder nog een keer. Dit lijkt de manier te worden, maar volgens Nintendo zijn er nog andere manieren. Alleen wil men die nog niet vrijgeven. Nog steeds blijft men vasthouden aan het systeem wat bedacht is; een app werkt volgens Reggie beter omdat er zoveel andere dingen mee kunnen. Dat u naast een controller en de Switch ook nog uw telefoon nodig bent om te kunnen multiplayeren met of zonder chat, valt blijkbaar in het niet bij de mogelijkheden. Alleen zolang wij die mogelijkheden niet kennen, voelt het nog steeds aan als zwaar overbodig.

switch headset

We actually think that the phone is going to deliver a better, more robust execution. In terms of the APIs that we can build into an app, the fact that phones are ubiquitous, the fact that it allows us to do much more rapid improvements and updates to the service, that’s why we think a phone execution—and specifically a mobile app execution—is going to be better for the consumer.

Wat vreemd is aan deze quote is dat men snellere aanpassingen kan doen op een telefoon dan op de Switch zelf. Natuurlijk komt de vraag “hoe dan?” bovendrijven, omdat zowel de Switch als het netwerk van Nintendo zelf is. Waarschijnlijk is er meer tijd en testen nodig om een firmware uit te brengen of een applicatie te updaten op de Switch dan op een mobiele telefoon. En minder gezeik als het niet werkt, want een Switch slopen of een app is wel een wereld van verschil natuurlijk.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!