Ohnoes! Nog meer Wii U games onderweg naar Switch

wii u switchNintendo overweegt om nog meer Wii U-games over te halen naar de Switch. In theorie is The Legend of Zelda: Breath of the wild een Wii U-game, omdat de ontwikkeling daar ooit voor begon, maar games als Mario Kart 8, LEGO City Undercover en het aankomende Pokken Tournament zijn daar betere voorbeelden van. De pest is, vind ik, dat Mario Kart 8 Deluxe erg goed verkoopt. De kans is dat Pokken Tournament DX dat ook gaat doen, puur en alleen omdat de Wii U niet veel verkocht is, is groot en dat zou aan aanzet kunnen zijn tot nog meer ports. Mensen die toch interesse hadden in die games kunnen ze dan alsnog voor de Switch oppakken.

Reggie denkt dus dat dit in de toekomst nog meer gaat gebeuren. Maar, wat er zit een maar aan, het moeten geen 1-op-1 ports zijn. Het moeten dan wel Definitive Editions worden. “It needed to be the definitive version of that software for the consumer to be as excited as they are. What we are internally resisting is just a pure port (…) we make sure that there’s something more? So it’s an active discussion.” De kans is dus groot dat we games als Super Mario Maker DX, Super Mario World 3D Deluxe en Bayonetta 2 DX te zien krijgen. Wellicht Donkey Kong Tropical Freeze DX. Voor mensen die de games nooit hebben gespeeld is dat natuurlijk prettig, voor mensen met een Switch die deze games opnieuw willen spelen ook. Alleen blijf ik van mening dat je na een half jaar de schappen vullen met ports je echt moet stoppen.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!