Ohnoes! Nog meer Wii U games onderweg naar Switch

wii u switchNintendo overweegt om nog meer Wii U-games over te halen naar de Switch. In theorie is The Legend of Zelda: Breath of the wild een Wii U-game, omdat de ontwikkeling daar ooit voor begon, maar games als Mario Kart 8, LEGO City Undercover en het aankomende Pokken Tournament zijn daar betere voorbeelden van. De pest is, vind ik, dat Mario Kart 8 Deluxe erg goed verkoopt. De kans is dat Pokken Tournament DX dat ook gaat doen, puur en alleen omdat de Wii U niet veel verkocht is, is groot en dat zou aan aanzet kunnen zijn tot nog meer ports. Mensen die toch interesse hadden in die games kunnen ze dan alsnog voor de Switch oppakken.

Reggie denkt dus dat dit in de toekomst nog meer gaat gebeuren. Maar, wat er zit een maar aan, het moeten geen 1-op-1 ports zijn. Het moeten dan wel Definitive Editions worden. “It needed to be the definitive version of that software for the consumer to be as excited as they are. What we are internally resisting is just a pure port (…) we make sure that there’s something more? So it’s an active discussion.” De kans is dus groot dat we games als Super Mario Maker DX, Super Mario World 3D Deluxe en Bayonetta 2 DX te zien krijgen. Wellicht Donkey Kong Tropical Freeze DX. Voor mensen die de games nooit hebben gespeeld is dat natuurlijk prettig, voor mensen met een Switch die deze games opnieuw willen spelen ook. Alleen blijf ik van mening dat je na een half jaar de schappen vullen met ports je echt moet stoppen.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!

 • Zer0_Eight

  Vind sowieso dat er bizar weinig voor de Switch is aangekondigd tijdens de E3. En dan doel ik op nieuwe dingen.

  Skyrim, Rocket League, andere games die we al tal van jaren hebben vind ik niet bepaald brekend voor een nieuwe console van Ninty.
  De games die wél nieuw zijn, waren al bekend gemaakt toen de Switch op de markt kwam. En die games hebben nog steeds (!) geen concrete release datum gekregen. “Ergens in 2018” of “Q4 2017” hebben we toch niets aan?

  En tóch verkoopt dat apparaat als een malle… ik begrijp het niet.

  Ik zou zelf aan de ene kant de Switch wel willen hebben hoor. Met name voor Mario Kart en Zelda. Maar als ik naar de toekomst kijk, vind ik er bizar weinig (nieuws) op uit komen.
  Bedoel, laten we eerlijk blijven, de Switch is nu – hoe lang? – op de markt? En hoeveel “nieuwe” – ik herhaal, “nieuwe” – games zijn er nu op verschenen?

  Kijkend naar de aankomende pre orders, 8 op de 10 games zijn remakes van games die we al langer kennen (Pokken, Skyrim, Disgaea, Rocket League, Street Fighter II… waarschijnlijk dan ook – zoals JJ al zegt – Mario Maker, Mario World, Bayonetta, Donky Kong, moeten we nog even doorgaan?). Dat vind ik gewoon heel erg jammer.

  Ik beken heel eerlijk, ik heb aan de ene kant op zich wel vertrouwen in Ninty hoor. Maar het is gewoon opvallend – in mijn optiek – dat er met een nieuwe console, zo ontzettend weinig “nieuws” op verschijnt.
  Je zou toch zeggen dat – als je iets nieuws op de markt brengt – je ook nieuwe games erop mag verwachten. ZEKER het eerste jaar. Maar in plaats daarvan krijgen we Wii U titels, 3DS games (cross platform speelbaar, dat is dan WEL weer erg tof) en games die de Wii U niet aankon, maar wel al lang en breed op de PS3 (drie!) verschenen zijn.

  Ik had eigenlijk ook wel een gloednieuwe Monster Hunter verwacht op de switch. Maar in plaats daarvan komen ze met Monster Hunter XX, wat een kopie is van Monster Hunter (Generation) X van de 3DS. Grafisch niet bepaald vooruit gegaan. Pluspunt is wel dat de 3DS en Switch crossplay hebben met die titel.

  Maar goed. Mijn punt: nieuwe console, maar (bijna) geen nieuwe games. Bedoel, Street Fighter II? Echt?

  • Omvang Xbox X: 30x25x8 = 6000cm³ vol transistors (en koeling).
   Omvang Switch: formaatje tablet. Logisch dat daar minder ruimte in zit voor transistors, zeker als je ervan aftrekt dat er ook nog ene scherm en een accu in geprakt zitten…

   Per saldo dus veel minder rekenkracht, en daarmee oninteressant voor de makers van spellen als Prey of Battlefield… Alle ontwikkeling zal moeten komen uit
   – Eigen studio
   – Remakes van oudere titels
   – niveautje Casual Candy Crush

   Dat kan allemaal prima zijn, maar het zou dan niet eerlijk zijn om de Switch (en line-up) als product te vergelijken met de X of de PS Pro. Da’s een DAF vergelijken met een bakfiets…

   Laat onverlet dat de feitelijke aankondigingen van Ninty deze E3 wat mager zijn, en dat terwijl ze net een nieuwe console hebben die nu toch wel een beetje los zou moeten komen, ja.

   • Zer0_Eight

    Ik snap zeker dat het formaat van de console ook een rol speelt als het gaat om wat deze moet kunnen presteren.
    Maar als ik kijk naar bijvoorbeeld de 3DS, hoeveel franchises daarop te krijgen zijn waar men makkelijk een nieuw deel van kan maken (ik noem een Monster Hunter, prof. Layton, Fire Emblem, Phoenix Wright, en meerdere Ninty iconen). Hoe kan het dan zijn dat men enkel oudere games opnieuw uitbrengt in plaats van een nieuw deel van een bestaande franchise.

    Misschien denk ik iets té zwart/wit hoor. Kan.
    Maar mij dunkt dat als je een nieuwe console op de markt brengt, dat je daar ook nieuwe games op uitbrengt. Van mijn part tegelijk uitbrengen op de Wii U en Switch (zoals PS en Xbox dat deden destijds).

    Het lijkt (vanuit mijn ogen) een tijdperk te zijn dat men enkel nog maar games opnieuw doet uitbrengen, zij het als Remake, Remaster of Reboot. En bij een nieuwe console vind ik dat een beetje kwalijk.

 • Zer0_Eight

  @JJ
  De laatste zin in je stukje loopt een beetje heel abrupt af. “Maar om de console het eerste hald”

  • JungleJack

   Ah thanks, er was sowieso iets vaag met dit stukje aan de hand.