De co-op van Super Mario Odyssey is anders dan gedacht

super mario odysseyDeze week was de grote onthulling van Super Mario Odyssey. Ondanks dat we al wel wat gameplay hadden gezien, was de Treehouse van Nintendo dé plek om meer van de Italiaanse loodgieter en zijn nieuwste avontuur te leren. Zo werd ons verteld dat Mario diverse muntsoorten kan verzamelen om items mee te kopen, en dat elke wereld z’n eigen muntjes heeft, dat hij kan veranderen in bijna alle objecten en tegenstanders door zijn petje er naartoe te gooien en dat er ook een vorm van co-op/online in zou zitten. Tijdens een van die Treehouse sessies toonde Nintendo hoe de co-op van de game in elkaar steekt.

En die is anders dan u had gedacht of wellicht had gehoopt. Misschien haalt Nintendo nog een konijn uit de hoge hoed *tudum tsssh* maar als u een joy-con aan een tweede speler geeft wordt die niet Luigi, Peach, Toad of een Rabbid (gelukkig maar) maar de tweede speler in de co-op wordt Cappy. Jawel, speler twee wordt de pet, hoed, sombrero of wat voor vorm deze maar heeft. Als Mario de pet gooit, dan kan speler twee deze besturen. In Super Mario Galaxy was er ook op deze manier gestalte gegeven aan co-op, daar was speler twee de pointer en kon op de achtergrond wat extra sterretjes oppakken of tegenstanders weghouden. Was uw hoop om de game echt co-op te spelen dan is die bij deze in stukken gevallen, of Nintendo moet toch nog Luigi toevoegen aan het geheel.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!