Wat verwacht, of hoopt, u te zien tijdens de E3?

e3 2017Normaal gesproken zet u op vrijdagmiddag om 16:00 hier neer wat u dit weekend gaat doen. Maar toch, doe het eens anders. Lees wel eens wat hier staat en denk met mij mee. De E3 gaat morgenavond beginnen. Om 21:00 uur trapt EA de boel af met met hun persconferentie om daarna het stokje zondag over te geven aan Microsoft en Bethesda. Maandag is het dan aan “de PC” met z’n eigen show gevolgd door Ubisoft en Sony. Dinsdagavond doet Nintendo nog haar plasje en dan is het gros geweest. We weten best al wel wat over wat er in deze persconferenties te zien zal zijn, maar ik zou toch graag uw gedachten eens horen. Of waar u hoopt.

Persoonlijk ben ik benieuwd naar de nieuwe Star Wars-game van EA. Niet Battlefront II, maar een echte singleplayer game. We weten dat die in de maak is, maar of we ook iets te zien krijgen, ik hoop het wel. Bij Microsoft heb ik weinig verwachtingen. Een stuk of twee nieuwe IP’s uit eigen studio’s zou leuk zijn. Wellicht een nieuwe Banjoo-Kazooie van Rare zou welkom zijn. Maar ook gewoon iets dat we totaal niet kennen. Of het algemeen ben ik al die vervolgen wel zat, al mag een Sunset Overdrive 2 dan best nog wel.

Bethesda hoop ik op Starfield, wat het dan ook mag zijn. Maar als de geruchten kloppen dat het nog meer bouwelementen heeft dan Fallout 4 hoeft het voor mij niet. Hoe optioneel het ook is. Nadat ik gisteren Wolfenstein: The New Order heb uitgespeeld mag ook een nieuwe Wolfenstein wel. De PC Show, dat is meestal te tenenkrommend om te bekijken, maar daar zie ik helemaal niets boeiends vandaan komen. Via Twitter weten we inmiddels dat er een uitbreiding komt op XCOM 2, maar spannender dan dat zal het niet worden.

Ubisoft heeft dit jaar meer games dan normaal waar ik wel enige interesse in heb. South Park: The Fractured but Whole, Assassins Creed Origins en Far Cry 5 zijn games waar ik graag wat meer van wil zien. Bij Sony heb ik geen titels waar ik heel naar uitkijk. Enige nieuwsgierigheid is er wel voor God of War, maar geen idee wat ik daar van mag verwachten. Ni No Kuni 2, daar wil ik wel heel graag meer van zien en een releasedatum graag. Ja, die dan wel. Buiten dat zouden er meer Japanse games te zien zijn, maar dat wil niet altijd zeggen dat het ook geweldig is. Nintendo, daar kijk ik totaal niet naar uit omdat ik vrees dat die niets nieuws laten zien.

En nu, is het aan u. Kom maar op. Ziet u het allemaal wel, zit er nog iets spannends tussen waar u naar uitkijkt of zijn er games die uw stoutste dromen zouden waarmaken als men die ineens uit de hoge hoed trekt? Borderlands 3? Nieuwe Bioshock of Castlevania? Alles mag, het kan niet gek genoeg!

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!