Dit zijn de grootste gamereleases van maart 2017

gamereleases maart 2017“Maart is het nieuwe oktober”. Dat lijkt een beetje de slogan te zijn van de aankomende maand. Normaal gesproken verwacht u aan het einde van jaar de grootste gamereleases, maar daar heeft maart gewoon schijt aan. En het jaar was al goed begonnen. In maart komt niet alleen de Nintendo Switch uit, maar ook valt voor ons Horizon Zero Dawn in maart. En wat te denken van Mass Effect: Andromeda? Tijd om even de grootste releases van maart 2017 op een rijtje te zetten. Dan kunt u strepen in de agenda en alvast wat geld opzij zetten. Want goedkoop is de maand allerminst.

Horizon Zero Dawn – 1 maart – PlayStation 4


Over Horizon Zero Dawn hoeven we u niet zo veel meer te vertellen. De game is bekend, de datum is bekend en de review heeft u ook al kunnen lezen. Mocht u geen PlayStation 4 in het bezit hebben is dit misschien een game voor wat hangende mondhoekjes zorgt. Maar geen nood, er komt nog genoeg deze maand.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 3 maart – Nintendo Switch/Wii U


The Legend of Zelda: Breath of the Wild komt na twee jaar lang uitstellen op 3 maart eindelijk uit. Zowel de Wii U als de Switch krijgen deze game toegeworpen. De eerste review is er, van magazine Edge, en die geeft de game een 10. Een grote kans dat deze game bij velen in de categorie Game of the Year valt. En omdat de Nintendo Switch ook uitkomt lijkt dit een een-tweetje te zijn voor iedereen die hem oppikt.

Ghost Recon: Wildlands – 7 maart – PC, Xbox One en PS4


Inmiddels is er een grote open beta geweest van Ghost Recon: Wildlands. Iedereen die enige interesse heeft in de game heeft in het laatste weekend van februari kunnen spelen. Als dit u bevallen is, dan is 7 maart de datum waarop u los kunt gaan op drugsrunners in de jungle van Bolivia. Heeft u de game nog niet gespeeld dan lijkt het misschien beter om even de reviews af te wachten.

LEGO Worlds – 7 maart – PS4, PC en Xbox One


Minecraft maar dan met LEGO blokjes in een grote open sandbox wereld. Dat is LEGO Worlds. En dat online! Op de PC is de game al een tijd in early access en nu nog te koop voor slechts €14,99. Of de prijs omhoog gaat weten we niet, maar instappen was nog nooit zo goedkoop. De game komt ook naar de Switch, maar daar is nog geen releasedatum van bekend.

NieR: Automata – 10 maart – PC, PS4 en Xbox One


In Japan is de game al uit, maar de gamerelease voor Europa ligt pas op 10 maart. De game is de opvolger van NieR op de PlayStation 3 maar is ditmaal gemaakt voor Platinum Games. Dat zou moeten betekenen dat deze een stuk beter is dan z’n voorganger. Een bullet hell shooter, maar dan in third person.

Styx: Shards of Darkness – 14 maart – Xbox One, PS4 en PC


Misschien niet een hele grote release, maar bij de eerste Styx waren er een hoop ogen gericht op deze stealth-game. Hij viel misschien wat tegen, maar dat kan ontwikkelaar Cyanide rechtzetten met het vervolg. En anders is het een mooi PSN+ of Games with Gold titel.

Mass Effect: Andromeda – 23 maart – PC, PS4 en Xbox One


Een game die voor velen geen uitleg nodig is. Voor hele volksstammen is dit en blinde aankoop op 23 maart. De eerste trilogie is geschiedenis en schreef geschiedenis. Of dit deel in de buurt komt van de eerdere Mass Effect-games is nog maar de vraag, maar alle video’s die op dit moment uitkomen geven een goede indruk van wat u mag verwachten.

En verder…

Naast deze games komen ook de Kingdom Hearts-collecties weer uit. Waar deze eerder al op de PS2 uitkwamen in originele vorm, op de PS3 kwamen de collecties uit en die zijn er dit jaar weer, maar dan voor de PS4. Mario Superstar Sports ligt ook in de winkels deze maand voor de 3DS. PaRappa the Rapper Remastered komt ook nog uit, maar daar hebben we het liever niet over. Die demo bracht alles behalve een nostalgisch gevoel. En dat waren ze wat ons betreft. Een hoop te spelen dus in maart.

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!