Skyrim voor de Nintendo Switch is misschien niet de Special Edition

skyrim special edition switchTodd Howard, de PR-baasch van Bethesda, kan niet zeggen of de versie van Skyrim, die in de herfst ergens uitkomt voor de Switch, de Special Edition is. Op 28 oktober van 2016 kwam er voor PC, PS4 en Xbox One een special edition uit van Skyrim. Opgepoetst, DLC erin en voor de huidige generatie beschikbaar. Toen de eerste beelden van de Nintendo Switch getoond werden zagen we daar Skyrim tussen zitten. Ongeloof en verbazing waren de gemengde gevoelens. Ongeloof omdat men Skyrim had draaien op veel zwakkere hardware dan de huidige generatie consoles en verbazing dat een game, die inmiddels al een re-release had, wéér zou uitkomen. In een recentelijk interview werd Howard de vraag gesteld of de game voor de Switch, die in het najaar uit moet komen, de nieuwe opgepoetste Special Edition zou zijn. Zijn antwoord was kort en krachtig: “can’t say“.

Is de Switch dan toch niet krachtig genoeg om hetzelfde te produceren als de PS4 en Xbox One? Is het de zes jaar oude versie van Skyrim die uitkomt? Of past men de Special Edition zodanig aan dat het tussen het origineel en de Special Edition inzit. Hoe dan ook, er is iets aan de hand, maar wat?

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!