Digitale Nintendo Switch games werken slechts op één Switch

nintendo switchVolgende week vrijdag begint de grote zoektocht voor veel gamers naar een Nintendo Switch. De nieuwste console van Nintendo ligt dan in de winkels, maar ook weer niet. De kans is namelijk groot dat de komende maanden er geen enkel Switch in de schrappen te vinden is omdat er, zoals zo vaak bij Nintendo, veel te weinig zijn. Games zijn vanaf dat moment in de winkels en digitaal te koop, maar deze digitale games zijn niet mee te nemen naar een andere console. Waarbij u op de Xbox One of PS4 gewoon in kunt loggen op een ander apparaat en daar uw software direct voor handen heeft, kan dit bij de Switch niet. De games die u digitaal koopt zijn account gebonden, maar uw account is Switch gebonden. Zo lijkt het althans. Hoe dit precies in de toekomst werkt of blijft werken is nog een beetje vaag. Nintendo lijkt op veel vraagstukken geen antwoord te hebben of te willen geven. Waarschijnlijk komen dat soort antwoorden pas nadat er genoeg Switches zijn verkocht. Mocht u dus op pad willen en uw games mee willen nemen, of een tweede Switch in huis halen voor de kiddo’s, moet u de Switch zelf meenemen en niet alleen uw account. Maar goed, daar is de Switch sowieso voor gemaakt, toch?

Maak onze dag, deel dit met je vrienden!